Vizită PE ŞEST a Ministrului Sănătăţii în Neamţ! Autorităţile judeţene au uitat iar să anunţe presa!

„Într-un anonimat specific vizitelor la nivel înalt în județul Neamț ( le este rușine oficialilor locali cu miniștrii, pe care nu-i lasă să se exprime în conferințe de presă la liber?) Sorina Pintea, ministrul Sănătății, va face astăzi, 2 august, o vizită la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, anunţă Mesagerul de Neamţ.

Nu ar fi prima vizită PE ŞEST (cum se spune într-un limbaj mai de argou dar foarte cunoscut de unii politicieni) a unui ministru din Cabinetul Dăncilă în judeţul Neamţ. Ba chiar ar fi a patra desfăşurată în condeţii de deplină conspirativitate faţă de presa-presă (adică vizitele au fost anunţate doar către două redacţii locale ultra-obediente), după cum anunţă TVM Neamt, care face şi un inventar: 2 vizile ale Ministrului Apelor (în una însoţit în teren şi de prefectul Daniela Soroceanu şi de preşedintele CJ Neamţ Ionel Arsene, în a doua prefectul fiind pedepsit şi lăsat acasă) şi o vizită a cunoscutului Ministru al Economiei, Dănuţ Andruşcă.

<<Programul ministrului Sorina Pintea se intinde pe parcursul a 8 ore, in intervalul orar 10-18 si va cuprinde vizitarea spitalelor din Bicaz, Piatra-Neamt, Tg. Neamt si Roman>>, anunţă tot TVM Neamţ, în condiţiile în care Prefectura Neamţ (instituţia care reprezintă Guvernul în teritoriu nu a anunţat presa judeţeană, aşa cum sunt uzanţele în judeţele în care prefectul chiar e prefect şi nu joacă rolul de portar la sediul PSD).

În aceste condiţii, fără program anunţat nici de autorităţile judeţene şi nici măcar de PSD-ul care i-a promovat pe toţi în funcţii (ministrul Pantea, Arsene, Soroceanu), nemţenii nu pot face decât speculaţii cu privire la programul real şi complet al şefei de la Sănătate. Ipoteze:
1.Va vizita aceasta secţia Pediatrie a Spitalului Jude’ean Neamţ unde lucrările de reabilitare au loc de ani de zile, blocând activitatea normală? reamintim că în primăvara anului trecut, în mandatul la fel de celebrului director Negelschi de la Spital, Arsene promitea finalizarea lucrărilor pentru luna septembrie (cel târziu octombrie) 2017.
Cei de la Mesagerul scriu că problema e destul de încurcată şi, citându-l pe proaspătul manager SJU Neamţ, vorbesc despre lucrări realizate şi neplătite, despre un diriginte de şantier care nu semnează situaţiile de lucrări pentru că şi el mai vrea un rest de bani. Adică un talmeş-balmeş care nu bate deloc cu declaraţiile festivite de acum un an ale lui Arsene care anunţa că banii sunt, plăţile se vor face ritmic şi la timp etc…
2.Are Ministrul Sănătăţii în program şi analizarea unor cazuri deosebite reclamate, în ultimii ani, la Minister? Sau poate, fie şi cu întârziere, va spune opiniei publice nemţene cine dintre factorii responsabili este vinovat pentru că în luna februarie 2017, în mandatul de director interimar al aceluiaşi director Negelschi (numit în funcţie pe criterii controversate de acelaşi Ionel Arsene) nu a fost asigurată medicaţia de PROGRAM NAŢIONAL pentru 100 de pacienţi cu HIV-SIDA  arondaţi aceleiaşi unităţi sanitare din subordinea aceluiaşi Consiliu Judeţean.
Vestea a numit atunci acea situaţie drept CRIMĂ dar nu am auzit să fie sancţionat vreun responsabil de pe filiera Ministerul Sănătăţii – Direcţia de Sănătate – Spitalul Judeţean…

Cititi si: CRIMĂ! Pacienţii cu HIV/SIDA, lăsaţi fără tratament!

3.Ar putea fi vorba în cadrul acestei vizite şi de o consultare mai specială Ministrul Sănătăţii – şeful PSD Neamţ în urma căreia în scurt timp un nemţean doldora de calităţi şi de CV politic corespunzător să ajungă secretar de stat în acest minister?

Şi variantele/ipotezele de acest tip ar putea continua alimentate tocmai de secretomania şi comunicarea gen „tarlaua proprie” afişată de Prefectura Neamţ.

Vom reveni pentru că PSD-iştii care conduc acest judeţ din punct de vedere administrativ nu au înţeles că, la o astfel de vizită, cu cât dai să ascunzi mai multe, cu atât se află mai multe. Dar chiar, oare ce au de ascuns Arsene şi Soroceanu de ar fi în stare să-şi plimbe ministrii din Guvernul PSD prin judeţ cu cagulele pe cap?

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns