VIVID a adunat la Neamţ un sfert din cei 100.000 euro pentru echipamente! 200 de viziere donate deja Spitalului Judeţean

200 de viziere (măşti speciale care amintesc de vizierele de la coifurile cavalerilor sau de măştile de sudură) au fost donate Spitalului Judeţean Neamţ, pentru a fi folosite de cadrele medicale din prima linie a luptei anti COVID. O astfel de vizieră poate costa, în mod normal, 10-15 euro şi e clar că acum poate fi cumpărată chiar la un preţ mai mare dar problema cea mai importantă este să găseşti asemenea marfă undeva de unde o poţi lua rapid.

<<Eforturile noastre încep să dea roade!
După o cursă nebună Piatra-Suceava și retur, voluntarii noștri au reușit să ducă celor de la ATI parte din echipamentul de protecție, atât de necesar zilele acestea!
Mulțumim tuturor celor care s-au implicat!>>, spun cei de la VIVID, conceptul civic inventat în urmă cu câteva zile la Piatra Neamţ cu scopul declarat de a aduna 100.000 euro pe care să-i transforme în materiale sanitare, medicamente, aparatură care pot fi de folos celor din Spital, Ambulanţă, ISU.

Demersul iniţiat de joi (care mai nou are şi un site dedicat – vividneamt.ro) contabilizează deja următoarele cifre:
-22.700 euro strânşi deja
-21 voluntari
-40 susţinători
-19 donatori.

<<Putem mai mult! Împreună vom face mai mult! Donează pentru susținerea cadrelor medicale și a personalului de intervenție din județul Neamț, prin:

👉achiziționarea de aparatură medicală specifică (monitoare pentru funcțiile vitale, ventilatoare mecanice, kit-uri de testare)
👉achiziționarea de echipament de protecție (mănuși de unică folosință, măști, ochelari, combinezoane) și dezinfectant.

Trebuie să strângem cât mai repede 100.000 euro pentru achiziționarea echipamentelor și a aparaturii! Pentru mai multe detalii, intră pe https://vividneamt.ro/donatii/>>, spun cei de la VIVID Neamţ.

Conceptul VIVID pare unul bine organizat şi serios. Deocamdată nu etalează un lider sau un comunicator asumat dar, din informaţiile noastre, iniţiatorii sunt câţiva întreprinzători din Neamţ care au dorit să dea o mână de ajutor în plus. Iar contul RO86BTRLRONCRT0380807402 în care se pot face donaţii are ca titular Asociatia Comunitatea Noastra, un ong conex implicat în aceeaşi linie de sprijin.

Este un nou gest care arată că unii nemţeni (dincolo de impozitele şi taxele plătite statului ca angajatori sau ca angajaţi) vin şi cu alte metode de sprijin în această luptă cu „criminalul cel mic”. Reamintim că deja la Roman, graţie tot asocierii unor patroni de tip MECENA a fost comandat deja aparatul de testare COVID 19 care urmează să ajungă săptămâna viitoare şi, de asemenea, în Piatra Neamţ, şi alţi şefi de firme au luat legătura cu spitalul judeţean pentru a vedea cum pot da o mână de ajutor.

Daniel VINCA

Nota Bene:
Nu ştim ce înseamnă VIVID. Dar dacă iniţiatorii nu s-au gândit la un motiv al acestui nume (puţin probabil), putem face şi asocierea
VIncit coVID
(Vinco, vincit, vincere = a învinge, lat.)

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns