Vis PNL de guvernare: Monica Anton, prefect de Neamţ?  

monica anton2 vestea.net

Liberalii visează la guvernare. De la dorinţă la punere în practică mai e, totuşi, ceva distanţă dar, până atunci, se fac şi se desfac variante sau calcule.

Un nume foarte vehiculat în discuţiile de la cafea este cel al fostului viceprimar Monica Anton. Declarat incompatibilă de A.N.I. dar în faza de judecată a contestaţiei, consilierul ex-PPDD, “independent la CL dar afiliat grupului liberal dar şi cu adeziune la PNL” (!!!), după cum s-a autodefinit, este în cărţi (sau în discuţii, măcar) pentru mai multe variante.

Una din funcţiile vehiculate este cel de prefect de Neamţ. Adică, în varianta în care PSD ar ieşi de la guvernare, prefectul apolitic Vlad Angheluţă ar urma să plece şi în locul lui ar fi numit alt prefect apolitic, Monica Anton. Numele acesteia este, de asemenea, pomenit şi în legătură cu o eventuală funcţie de secretar de stat la Ministerul Justiţiei (funcţie pe care, acum, se află UNPR-istul nemţean Alin Antohi). Ori rezerva de cadre a PNL e în suferinţă, ori calităţile Monicăi Anton sunt imbatabile, pentru că din lista de posibile funcţii /demnităţi /responsabilităţi /provocări nu lipseşte cea de candidat pentru funcţia de primar de Piatra Neamţ, cu susţinere PNL.

Această ultimă variantă chiar că tulbură de tot apele în construcţia politică anunţată cu surle şi trâmbiţe drept noul PNL. În acest moment, din trio-ul de conducere al Primăriei Piatra Neamţ, două nume vin din zona de dreapta: primarul interimar Dragoş Chitic (independent, ex-PDL, care a susţinut la alegerile prezidenţiale candidatura lui Iohannis) şi viceprimarul interimar Vasile Popescu.

Plus că e de aşteptat ca şi din zona fostului PDL să vină propuneri, nume, variante pentru candidatura la Primărie.

Rămâne de văzut dacă Monica Anton sau eventualii candidaţi ex-PDL ar fi mai bine plasaţi într-un sondaj de intenţie de vot mai bine decât Popescu sau – mai ales – decât Chitic.

Oricum, după fenomenul (bun de studiu de caz) al ajungerii lui Iohannis la Cotroceni, o eventuală speranţă a câştigării Primăriei Piatra Neamţ strict pe “valul Iohannis” devine, la fel, un scenariu interesant. Cu precizarea că nu toate scenariile ajung la stadiul de “film” şi cu atât mai puţin la Oscar…

Daniel Vinca

13 thoughts on “Vis PNL de guvernare: Monica Anton, prefect de Neamţ?  

 1. Informatia e veche, cel putin de o luna circula prin oras. In special in mediul interlop. Cica aceasta „breasla” si-o doreste cat mai sus pe doamna din imagine. Dorinta lor nu ma mira, atat timp cat au avut intotdeauna personaje cheie la conducerea judetului, incepand chiar cu fostul sef de politie judeteana „case closed”. Ma mira altceva. Tocmai in partidul lui Klaud Iohanis?? Altceva parca promitea dl presedinte in campanie, o alta clasa de politicieni. Daca Anton Monica e varful de lance al liberalilor nemteni, mi se face greata. Asa oameni, asa caractere!

 2. Am si eu niste prieteni in politie care au auzit aceleasi lucruri. Am crezut ca e o gluma de prost gust. Se pare ca nu. Pacat de minunatia de presedinte pe care il avem si de speranta unui nou PNL. Mare pacat!

 3. Sper ca e ste o gluma domnule Vinca. Am crezut ca orasul nostru a scapat de astfel de oameni da PNL ul ii aduce inapoi bucata cu bucata. Bai oameni buni da nimenea de la voi nu gandeste? Cine va sucit mintile in asa hal sa ne aduceti specimenelea astea pe cap? Daca madam va fi prefect, primar il faceti pe Mararu sau pe Yeti daca mai traia nu?

 4. pai din politie stiu si eu. poate vine la pachet cu vasea soric :)))
  iar presedinte de judet sa il puna pe unul de la politia comunitara

 5. ce spui tu acolo, cum sa scape orasul de oameni de astia? abia acum se intorc. vopsiti in galben si portocaliu. stai sa vezi ca asta e doar inceputul. noii penelisti sunt condusi de o gasca de la bucuresti si au venit sa faca ceva cascaval ca e sezonul transferurilor

 6. Într-adevăr P.N.L. se găseşte într-o situaţie mai disperată decât o navă în derivă din moment ce defilează pe lângă „urmaşii lui Traian” şi cu urmaşii marelui DD! 🙂

 7. Va dati seama unde am ajuns? Doamna vizeaza un post de secretar de stat la interne, dar cu o perioada de ucenicie ca prefect. Stiti ce mai lipseste? Sa-si puna sotul sef la permise (cum a mai incercat, crezand ca banii rezolva totul). Dle Cozmanciuc, treziti-va!

 8. Ohoooo……surprize surprize. Este fix ceea ce trebuia orașului ăsta după ce a rămas fără stâlpii corupției, Gigi și Culita. Înlocuim vechii hoți cu alții mai noi dar versați. Dar de sutele de milioane plătite de primărie unei firme de-a monica anton sub forma de consiliere juridica de ce nu mai scrie nimeni? Pot sa fac o paralela peste timp? dacă monica si-a trimis copilul gratis in turcia cu avionul la nu știu ce festival de dansuri populare (ca era viceprimar), dacă va fi prefect o va trimite cu Airbusul prezidențial? Helllooooo!!!!! PNL trezeste-te cât mai este timp

 9. as vrea sa știu cum as putea sa-mi retrag votul dat lui iohannis. în cel mai sincer mod va spun ca dacă asta e linia pe care merge PNL_ul, alături de apărători ai interlopilor și asociați de-ai lor, nu văd ce câștig avem de pe urma noului președinte. dacă în tara așa se fac și se desfac lucrurile a luat o mare țeapă. Aștept sa fiu surprins neplăcut în continuare de urmașii brătienilor de la Neamț

 10. pai daca ajunge coana monica la prefectura trebuie sa investeasca guvernul intr-un barulet bine dotat in biroul reprezentantului in judet…barulet cu sucuri naturale bien sur doar nu cu snaps si whisky…o udrea de provincie e tot ce mai lipsea:)))))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.