Viorica Dăncilă își face partid. Un nou pui de PSD…

Fostul premier și candidat la prezidențiale al PSD, Viorica Dăncilă, alături de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, ar fi discutat plecarea din PSD și construirea unui nou partid,anunță stiripesurse.ro.

Noul partid condus de fostul premier și fostul ministru de Finanțe se va numi PRM sd (social democrat).

Reamintim că la sfârșitul anului 2019, asaltată de noua conducere reprezentată și de actualul președinte PSD Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă a renunțat la șefia PSD, ca și Orlando Teodorovici, care era atunci președinte executiv.

Viorica Dăncilă a fost nevoită să renunțe la conducerea PSD după ce a pierdut alegerile prezidențiale când a candidat din partea social-democraților la funcția supremă în stat. Ea a condus Guvernul României timp de doi ani, între ianuarie 2018 și noiembrie 2019, fiind al treilea premier propus de fostul președinte Liviu Dragnea în decursul celor trei ani de guvernare PSD.

Viorica Dăncilă a fost învestită la conducerea Guvernului pe 29 ianuarie 2018 și a demisionat după o noapte a „cuțitelor lungi” a Comitetului Executiv Național PSD, pe 26 noiembrie 2019, la presiunea grupării Ciolacu.

Odată cu Viorica Dăncilă, şi Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au demisionat din funcţiile de conducere ale PSD, din funcțiile de președinte executiv, respectiv de secretar general.

Imediat după demisia lui Dăncilă, Marcel Ciolacu a devenit președinte interimar al PSD și Paul Stănescu secretar general.

Ciolacu a fost ales președinte plin al PSD anul trecut, la congresul extraordinar din 22 august 2020, organizat prin videoconferință din cauza epidemiei de coronavirus. El a primit 1.310 de voturi, în timp ce contracandidatul său Eugen Teodorovici a obținut doar 91 de voturi.

V.N.

One thought on “Viorica Dăncilă își face partid. Un nou pui de PSD…

Lasă un răspuns