Viorel Stan: Să avem tot noi grijă de educația generațiilor viitoare!

La 14 septembrie 2020, în România, ar trebui să înceapă noul an școlar. Deoarece, însă, trăim în zodia Covid 19, putem spune doar că, la 14 septembrie 2020, unii elevi și unii dascăli se vor prezenta, din obișnuință, la sediile unde, până nu demult, funcționau școli.

Nimic nu aduce cu freamătul începutului școlii. Profesori, învățători, personal auxiliar, manuale școlare, materiale didactice, laboratoare, săli de sport – toți și toate stau mai mult sub semnul interdicției. Definim procesul de învățământ prin negații succesive: ce NU trebuie să facă elevii și cadrele didactice. Ceea ce trebuie, în schimb, să facă actanții educației este de domeniul SF-ului.

În aceste condiții, nu este de mirare că mulți profesori și învățători s-au pensionat anticipat sau au intrat în concediu fără plată.

Scumpii mei elevi, dragii mei colegi, este inutil să îi cerem un efort de concentrare și de înțelegere actualei doamne ministru. Nu știe și nu poate mai mult. Ca de altfel întregul guvern responsabil direct de desfășurarea în siguranță a noului an școlar. Aveți singuri grija de voi. Protejați-va și astfel ii protejați și pe cei din jurul vostru. Și familiile voastre. Voi sunteți singurii care pot să salveze acest an școlar. Din păcate, cei care ar fi trebuit sa o facă, Ministerul de resort și guvernul actual au eșuat. Lamentabil.

Aveți grijă de voi! Și, nu uitați, cartea îl face pe om! Sunt sigur că, și în aceste vremuri, dumneavoastră, doamnelor și domnilor dascăli – veți face tot ceea ce este posibil pentru educația copiilor, așa cum voi, dragi elevi – veți încerca să deprindeți cunoștințe utile pentru viitor, iar dumneavoastră – stimați părinți – sper să găsiți puterea de a vă ajuta și mai mult copiii pentru a se adapta la societate.

Deputat PSD
Profesor Stan Viorel

Lasă un răspuns