Viorel Stan: „Măsura respectului! Profesorul, Medicul și Preotul!”

Coeziunea unei nații se sprijină pe 3 piloni: Profesorul, Medicul și Preotul, în lipsa cărora existența neamului nostru ar fi fost problematică. Celor 3 corifei le datorăm perpetuarea noastră. Ei au răspândit în casele și în sufletele noastre învățătura de carte, știința și îndemnul la spiritualitate.

Cu atât mai mult acum, în momentele foarte grele prin care trecem ni se pare de neînteles modul în care sunt tratați profesorii. Ei continuă să meargă la catedră, să predea în clasa dar și online. S-au adaptat la situația nespus de dificilă pe care încercăm să o depășim. Mai mult decât atât, ei respectă cu strictețe măsurile luate la nivel național împotriva pandemiei: poartă mască ore în șir, sunt atenți ca elevii să poarte și ei măști, să respecte distanța corectă și igiena strictă. Dascalii din România nu au o sarcină ușoară și este întristător să constatăm că dăruirea și constanța cu care își îdeplinesc datoria nu atârnă greu în balanța decidenților peneliști. Guvernu PNL nu pare să înțeleagă greutate prin care trece corpul profesoral. Nu consideră că educatorii  copiilor noștri merită venituri decente. Guvernul nu înțelege că respectul societații față de dascali se manifestă și din punct de vedere material.

Ceea ce pare și mai de neînteles este faptul că întâi-stătătorul țării a fost profesor. Nu își mai aduce aminte de clasă, de cancelarie, de careul școlii, de curtea școlii, de festivitățile școlare, de copiii care il priveau plini de încredere, de colegi?

Vreau să cred că sunt aspecte care vor conta în decizia Parlamentului, decizie prin care profesorii să  își vadă drepturile recunoscute.

Deputat PSD prof. Stan Viorel

 

Lasă un răspuns