Violența anti-femeie, prin ochii unei adolescente din liceu

Imaginea de mai sus este un trucaj realizat de o adolescentă din clasa a 12-a, din Neamț și este lucrarea cu care aceasta participă la un concurs care are ca tematică violența împotriva femeii. Concursul este organizat de OFSD Neamț și este dedicat zilei de 25 noiembrie care marchează violența împotriva femeii.

„Strigătul unui tânăr împotriva violenței asupra femeii, prin lucrări de pictură și grafică, e atât de puternic încât uneori îți taie respirația!
Așa cum știți, organizez prima ediție a unui concurs de lucrări de artă (grafică și pictură) care ilustrează mesaje, atitudini, viziuni sau expresii împotriva violenței asupra femeii. La câteva zile de la lansarea competiției, am primit această lucrare, ce poartă semnătura unei adolescente din clasa a XII-a.
Tânăra a ales să marcheze ce înseamnă violența asupra celor ce dau viață scrijelind pe o imagine cu chipul său!
Și nu e singura lucrare din competiție! Toți cei care ați trimis lucrări demonstrați cât sunteți de minunați. Din acest motiv credem că vocea tinerilor este tot mai puternică, iar ecoul ei tot mai mare. Cu siguranță violența împotriva femeii este o problemă care vă preocupă și căreia veți reuși să îi puneți opreliște!
Bravo, copii! Sunteți talentați, determinați și arătați că vă doriți ca fiecare să trăiască în demnitate!
Foto: Sonia D., cl.a XII-a”, precizează Carmen Nastasă, președinte OFSD Neamț.

Liderul femeilor social-democrate a revenit în internet și cu alte lucrări, trimise de alți participanți (Ilinca A. cl. a XI-a, Miruna-Ilinca A. Cl. a VI-a, Teodora C., cl. a V-a, Larisa L., cl a X-a, Daniela-Laura M., cl. a VI-a, Maria R., cl. a VI-a, Ana-Alexandra R., cl a X-a, Anastasia S., cl.a V-a):

D.V.

 

One thought on “Violența anti-femeie, prin ochii unei adolescente din liceu

Lasă un răspuns