Peste 73.000 de view-uri în nici două săptămâni – acesta este un bilanț de moment al videoclipului cu piesa „Iarna asta-i cea mai tare” postat pe pagina de facebook al trupei „Dabada și Nubanu”.
Un scor care – dincolo de calitățile melodiei sau de virtuțile tehnice imagini/montaj/scenariu/regie – arată că videclipul a prins la public.
E o melodie ritmată, cu versuri simple și clare, cu un videoclip dinamic tip „happy-event”, adică un proiect bine gândit, pe un traseu paralel cu clasicile colinde lente.
Trupa „Dabada și Nubanu” este ea în sine un proiect recent apărut cu un format (componență, stil, repertoriu, costumație) care arată o branduire spre un public țintă format din copii și adolescenți.
Rolul de lider al trupei e asumat de Pălărișefa (Paula Ghivirigă) iar celelalte personaje sunt Dabada (Daiana Vinca), Nubanu (Isaura Ciucanu), Suflețel (Maria Nazaret), Asistenta Bulinuța (Ecaterina Stoica) și Boacănă (Bogdan Pătrunjel).
E tipul de rețetă de spectacol deja consacrat pe niște proiecte realizate deja pe la București dar mai ales în Vest (Europa și America). Adică o rețetă clasică pe fond dar care, pentru a avea succes, presupune un concept propriu și bine desenat, muncă, implicare, seriozitate. Pentru că publicul țintă – copiii – e unul foarte atent și pe care nu-l poți păcăli. „Copiii mulțumiți înseamnă mămici fericite” – spune un principiu din showbizul dedicat vârstelor fragede și, probabil, asta au avut în minte Paula Ghivirigă dar și ceilalți care sprijină acest proiect. Pentru că o astfel de rețetă presupune și un staff în culise pe partea de organizare, promovare, impresariat etc.
Trupa a apărut deja în câteva spectacole cu public, inclusiv în mijlocul Târgului de Crăciun de la Piatra Neamț. Iar reacțiile micilor spectatori au fost deja pozitive. Din ce înțelegem „pe surse”, și piesa cu videoclip dar și alte melodii prezentate sunt realizate de compozitorul Mihai Alexandru. Și ar fi vorba deja de o traistă de cântece (14?) dintre care, în afară de piesa de mai sus, publicul țintă a apreciat în mod deosebit pe „Huța, huța, periuța” sau „Papă toată vitamina”. Din titluri realizăm că aceste spectacole nu sunt gândite doar interactiv (foarte important pentru acești spectatori speciali) ci și educativ.
Adică e vorba de un fel de educație prin vers și cântec, un model care nu ar strica să fie preluat și de alte trupe sau instituții (din zona cultural-educativă).
Mai multe detalii, imagini sau filmări veți găsi, cu siguranță, pe pagina de facebook Dabada și Nubanu.
Sursele Vestea spun că acesta e doar începutul, că proiectul „Dabada și Nubanu” este unul gândit a la long și că vor urma și alte surprize plăcute și cu impact și cu vizualizări.