VIDEO Viorica Macovei, videoclip-priceasnă de colecție: „Părinte Iustin”

E sezon de producție de pricesne și, în nordul Moldovei un semnal profesionist care nu poate fi omis îl dă bucovineanca adoptată de județul Neamț, Viorica Macovei-Vasiliu.

Interpreta a realizat un album de pricesne și cântece religioase („Doamne, pe român, nu-l da deoparte!”) care urmează să fie lansat iar perla coroanei din acest album este priceasna „Părinte Iustin”, pentru care a fost realizat și un videoclip de colecție.

Filmat la mormântul Duhovnicului Iustin Pîrvu, videoclipul împreunează implicarea artistică a cunoscutei interprete Viorica Macovei cu cea a Grupului Psaltic Evanghelismos (Dirijor – Ciprian Ceai), un cuvânt de folos rostit de preotul Mihai Capșa Togan.

Demersul artistic a fost realizat cu binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Hariton Negrea, Starețul Mănăstirii Petru Vodă, care apare și el în imagini, preț de câteva secunde.

Alte detalii tehnice:
Voce, muzica și text – Viorica Macovei Vasiliu
Imagine și regie – George Checherita
Înregistrări realizate la Saint Sound Records & Studios – Piatra Neamț
Inginer de sunet – Chirvase Ionel-Ciprian

Dincolo de componenta evident religioasă, videoclipul are și o dimensiune de promovare turistică a zonei din vecinătatea Mănăstirii, fiind inserate imagini cu Muntele Ceahlău, cu Poiana Teiului etc.

Realizarea acestei pricesne nu este întâmplătoare, legătura dintre familia artistei și cel numit „Duhovnicul Moldovei” fiind una specială.

Viorica Macovei mărturisește că <<Noi avem evlavie la Părintele Iustin, tabloul cu chipul Său fiind la loc de cinste, în casa noastră. Când am început lucrarea la noul album, a venit acest gând să cânt ceva pentru Sfântul Părinte. Și parca i-am auzit vocea, „lasă că o să ai tu priceasna ta”.
După schitarea ei în linii mari, am trimis-o părintelui stareț Arhmimandrit Hariton Negrea, spre binecuvântare. Primind acest imbold, am început perfecționarea ei, împreună cu Grupul Psaltic Evanghelismos, din Piatra Neamț, oameni minunați, cărora vreau sa le mulțumesc pentru dăruire și implicare.
Tot timpul am avut senzația că Părintele Iustin este aici cu noi, ne veghează, ne îndrumă. Semnul că trebuie să trecem mai des pe la părinte a fost acela când Sofia (N.R. – fiica de 3 ani a familiei Macovei-Vasiliu) nu mai voia să se desprinda de mormântul Sau. A zis că se simte în siguranță acolo și că este tare frumos cu „țara” (asa spune la tricolor, noi fiind mari iubitori de România și patriotism>>.

Mormântul Părintelui Iustin este împodobit (se vede și în videoclip) cu flori roșii, galbene și albastre iar la poarta mănăstirii flutură un drapel imens care, de asemenea, apare în imagini.

Ad.V.

 

Lasă un răspuns