VIDEO Un urs aleargă pe stradă, în Piatra Neamţ!Un videoclip postat pe facebook în urmă cu câteva ore de pagina Jurnal de Neamţ arată un urs care aleargă seara pe trotuarul de lângă şosea. Filmarea ar fi fost realizată seara, în Piatra Neamţ, după cum susţine autorul postării: „Atentie, urs in libertate in zona Sarata din Piatra Neamt.
Este posibil sa fie un urs salbatic, coborat din padure, pe modelul celor din Brasov, dupa mancare”.

Cel care a făcut imaginile publice nu spune dacă momentul a fost înregistrat chiar în seara de vineri sau cu câteva zile mai devreme.
Cert este că că nu e prima dată când sunt semnalaţi urşi în proximitatea municipiului Piatra Neamţ. Zona Sarata din capitala judeţului Neamţ se învecinează cu comuna Alexandru cel Bun, localitate înconjurată de munţi si păduri unde, în numeroase rânduri, în ultimii ani, au fost cazuri de urşi care au coborât spre zonele locuite.

Speriat de claxoane dar energic, urusul din imaginile de mai jos sare cu uşurinţă un gard înalt de circa 1,5 metri. Nu e greu de anticipat că un astfel de episod în care un adult sau un copil se trezeşte cu un urs în curte poate avea şi urmări cât se poate de neplăcute. Şi, după cum spun bătrânii, e de ajuns ca un urs să dea de gustul de sânge uman pentru prima dată că apoi poate deveni o obişnuinţă…

D.V.

 

Lasă un răspuns