VIDEO Un puști de 18 ani din Slobozia-Roznov a ridicat Tricolorul pentru 4 medalii de aur la C.M. de Arte Marțiale și Sporturi de Contact

Un adolescent de 18 ani din Slobozia-Roznov a câștigat 4 medalii de aur la o competiție de lupte găzduită de Italia, țară în care locuiește. Gabriel Luca Luncașu a desfășurat de 4 ori Tricolorul românesc, de fiecare dată când a primit medalia supremă pentru toate cele 4 discipline în care s-a impus la ediția a 4-a a Campionatelor Mondiale unificate de arte marțiale și sporturi de contact care a avut loc la Marina di Carrara, în Toscana, în perioada 2 – 4 noiembrie, informeaza gazetaromaneasca.com.

Tânărul din Slobozia s-a dovedit cel mai bun la muay thai, k1 , kick boxing și full contact, la categoria sub 75 kg. El este legitimat la un club din Alba Adriatica și este antrenat de maestrul marocan Yaakoubd Hassan.

La evenimentul de la Marina di Carrara (organizat de WTKF – World Traditional Kung Fu Federation) au participat 5000 de sportivi, reprezentând 28 de federații internaționale și 107 țări. Victoriile de acum câteva zile i-au asigurat accesul mondialele din Bangkok, la Muay Thai, un turneu cu greutate la care tânărul nemțean speră să aibă rezultate cel puțin la fel de bune.

Printre fotografiile de pe un cont de net, alaturi de cele cu mănuși în mâini sau care îl înfățișează la competiții, este și una în care acesta e îmbrăcat în cămașa populară românească.

Deși este plecat cu familia de ani de zile în Italia, tânărul din Slobozia nu a uitat de locurile natale și, la fiecare competiție ia pe umeri, la momentul anunțării rezultatului, drapelul românesc.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns