VIDEO „Tu eşti cam greu de cap, băi, de aia…” Asta-i spune un consilier local altui ales, în şedinţa de CL

………………………….

„Băi, du-te băi cu dispoziţia ta, că o mănânci…”, „Tu eşti cam greu de cap, băi, de aia…” – acestea sunt doar 2 din perlele aruncate de consilierul local Constantin Gavriluţ (PNL) la ultima şedinţă a Consiliului Local Poiana Teiului, de la finele lunii octombrie. Destinatarul dedicatiilor respective este un alt consilier, Neculai Stan (PSD).

Nici Caragiale nu a avut atâta imaginaţie în piesele sale de teatru în care surprindea tarele celor din administraţie şi din politică pe cât au unii din „actorii” din Consiliul Local Poiana Teiului.

Clipul de mai sus este extras din înregistrea video de… 3 ore (pe care o puteţi vedea, integral, mai jos). Şedinţa în sine atinge cel puţin câteva teme tip „Aşa NU!”, atât din punct de vedere legal cât şi moral. Solemnitatea şedinţeie de CL (prevăzută expres de legislaţia în vigoare) este făcută ţăndări cu formule şi replici total necivilizate (precum cele de mai sus dar şi altele), cu glumiţe şi aluzii chiar cu tentă sexuală care probează lipsa şi de educaţie a unora dintre „actorii” votaţi de cetăţeni. Şi mai grav, şedinţa o ia pe arătură şi în privinţa prevederilor legale, acelaşi Gavriluţ dar şi alţi consilieri arătând că nu ştiu legea sau că nu îi interesează.

În orice ţară civilizată există o ierarhie a actelor normative (adică, de la Constituţie, în jos, legi constituţionale, apoi legi organice şi legi ordinare, apoi decretele Preşedintelui României, apoi cele emise de guvern, de miniştri şi alte autorităţi centrale şi abia apoi cele emise de autorităţile locale). Evident că un emitent inferior din această ierarhie nu poate schimba un act normativ emis de o entitate superioară – dar asta nu e valabil şi la Poiana Teiului unde, în Consiliul Local există un fel de concurs vesel în a tropăi pe diverse legi (începând cu „Biblia Adminsitraţie Locale”, adică Legea 215-2001).

Ce aţi văzut mai sus e doar un detaliu de culoare. Problema de fond este efectiv gravă şi probabil, uitându-se pe înregistrarea de mai jos, destui jurişti ar putea opina că există şi elemente de fapte de abuz în serviciu sau legate de alte „detalii” prevăzute de Codul Penal.

Vom Reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns