VIDEO Târgul de Crăciun va fi deschis de Lou Bega cu „Mambo No. 5”

Târgul de Crăciun la Neamț (ediția din 2018) va debuta în seara de 7 Decembrie cu un recital care va atrage, cu siguranță, spectatori de vârste și gusturi diferite cărora le place ritmul, pentru că va fi seara celebrului Lou Bega cu al său la fel de celebr Mambo No. 5.

Numele artistului care va deschide Tîrgu de Crăciun din acest an a fost făcut public mai devreme de Carmen Nastasă (directoarea de la Carmen Saeculare, instituția care organizează evenimentul): „Ce coincidență frumoasă! Cadoul pe care îl pregătisem de Moș Nicolae pentru publicul nostru drag coincide cu surpriza de la deschiderea noii ediții a Târgului de Crăciun! După muuulte socoteli și analize, vă anunțăm ce va aduce Moș Nicolae celor care vor veni la deschiderea Târgului de Crăciun la Neamț, pe 7 decembrie, la Curtea Domnească!
Louuuuuuu Begaaaaaa!
Ce ar putea fi mai atractiv, mai frumos, mai de dorit, decât un artist internațional, care ne anunță pe limba noastră că abia așteaptă să vină la Piatra Neamț!?
Și noi îl așteaptăm! Va fi minunat!”


<<Eu și colegii de la „Carmen Seculare”, împreună cu Consiliul Județean Neamț – organizatorul Târgului de Crăciun la Neamț, vă garantăm o seară de poveste, pe 7 decembrie, la Curtea Domnească din Piatra-Neamț. Desigur vrem ca toate serile să vă fie minunate, căci Târgul se va încheia la Bobotează și ediția din acest an este una dedicată Centenarului Marii Uniri, una în care vor „domni” cântecele și dansurile populare!
Revenim și cu alte amănunte, zi de zi, seară de seară…!>>, mai spune Carmen Nastasă.

Cunoscut după numele de scenă Lou Bega, artistul cu numele David Lubega este german născut din doi părinți de etnii și culturi diferite dar cu o muzică atât de pasională a ambelor popoare, tatăl său fiind de origine ugandeză, iar mama de origine italiană. Cel care este deja brandul unui repertoriu arhicunoscut – Mambo No. 5, Give It Up, I wanna be lonely, Just A Gigolo. Mambo Mambo, God Is A Woman, Can I Tico Tico You, Yeah Yeah… piese care vor fi cântate acum și la Piatra Neamț – și-a petrecut copilăria și adolescența în alia (Calabria), Germania (München), Uganda și S.U.A.

Cariera muzicală și-a început-o la vârsta de 13 ani, fondând împreună cu doi prieteni un grup de hip-hop, cu care lansează primul CD. Apoi la 15 ani la Miami (S.U.A.) descoperă muzica latinoamericană, de care se îndrăgostește. Revenind în Germania semnează un contract cu casa de discuri „LAUTSTARK” și înregistrează piesa „Mambo No. 5”, preluată din repertoriul interpretului și compozitorului cubanez Perez Prado. Piesa, pentru care Lou Bega compune un nou text, devine un hit european și american, plasându-se pe primul loc pentru 20 de săptămâni în Franța (record național) și făcându-l rapid cunoscut pe Lou Bega în lumea întreagă.

În 1999 primul său album „A little bit of Mambo” urcă pe locul trei în topurile din Germania și S.U.A. și pe primul loc în Austria, Canada, Finlanda, Ungaria, Portugalia și Elveția. Următoarele albume ale interpretului apar in 2001, 2005, 2010 și 2013, cuprinzând atât piese proprii, cât și coveruri. Chipul lui Lou Bega a fost împrumutat unui personaj din jocul de calculator „Tropico”.

A susținut numeroase spectacole, unul dintre cel mai interesante fiind cel în care a avut statutul de invitat special într-un concert al faimoasei orchestre dirijată de Andre Rieu (2016, Maastrich)

D.V.

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “VIDEO Târgul de Crăciun va fi deschis de Lou Bega cu „Mambo No. 5”

  1. Mulțumim lu` domnu` Bega căci datorită, grație, mulțumită dumisale, au dispărut mormanele de zăpadă de pe platoul Curții Domnești. Să trăiești domnu Lou Bega! Și să mai veniți pe la noi! prietenii/pietrenii știu de ce.

Lasă un răspuns