VIDEO Șeful Poliției Neamț nu s-a vaccinat! Și nici nu știe câți polițiști nemțeni au făcut-o…

Șeful interimar al Poliției Neamț, comisarul șef Iulian Mihai Osoianu nu s-a vaccinat până acum, după cum a declarat chiar el astăzi în cadrul unei conferințe de presă (vezi VIDEO la final) care a avut loc la Prefectura Neamț.
Șeful IPJ a detaliat spunând că urmează să facă acest pas, că s-a programat la vaccinare și că până acum și-a făcut testul de anticorpi care a fost „pozitiv”.

Întrebat punctual dacă s-a vaccinat de către corespondentul Agerpres, Osoianu a răspuns: „Eu, personal, am inițiat demersul de a mă vaccina. Mi-am făcut anticorpii, deocamdată sunt pozitiv, urmează în perioada următoare să mă planific”.

Deși tema principală a conferinței de presă a fost vaccinare (plus măsuri de ordine publică pentru Paști, plus redeschiderea școlilor), întrebat despre procentul sau numărul polițiștilor de la IPJ Neamț care s-au vaccinat (și deci au încredere în vaccin și în măsurile guvernamentale), comisarul șef Osoianu nu a putut răspunde concret la această întrebare previzibilă, spunându-le jurnaliștilor că se va interesa și va furniza ulterior aceste date. În schimb, Osoianu a invocat procentul național de 30% polițiști vaccinați cu o doză sau cu ambele.

La aceleași întrebări, șeful Inspectoratului de Jandarmi Neamț a spus că vaccinarea subordonaților săi are loc prin Centrul Medical Județean al MAI și că „datele statistice se regăsesc acolo”.

Pe parcursul întregii conferințe de presă, prefectul de Neamț George Lazăr a subliniat de vreo 4-5 ori importanța vaccinării în masă și a amintit despre întâlnirile deja realizate sau viitoare, cu reprezentanții Bisericii sau Horeca care trebuie să sprijine direct măsurile guvernamentale, inclusiv vaccinarea.
Dar în timp ce preoții sau patronii privați sunt bombardați cu mesaje în care li se cere sprijinul (inclusiv condiționări gen „dacă va crește procentul vaccinaților vor mai fi anulate unele restricții”), șefi ai unor importante instituții de stat care cheltuie resurse uriașe pentru lupta cu pandemia nu cunosc nici măcar cifre de bază referitoare la cota de convingere pro-vaccinare ale propriilor subordonați de la stat…

 

 

D.V.

 

Lasă un răspuns