VIDEO Proiectul de buget la Piatra Neamț, sume istorice pentru Educație și Investiții

Proiectul de Buget pentru 2021 la Piatra Neamț prevede o alocare istorică pentru domeniul Educației, de 27 milioane lei, a declarat primarul Andrei Carabelea într-o conferință de presă susținută azi. Primarul a subliniat c[ este cea mai mare sumă pentru acest domeniu din ultimii 10 ani.

O sumă aproape similară, dar un pic mai mare, este alocată investițiilor: “Avem şi cea mai mare alocare pe investiţii, aproape 32 milioane de lei; vreau să mai transmit vreau să asigur pe toţi pietrenii că banii vor fi cheltuiţi cu responsabilitate şi chibzuinţă”.

Andrei Carabelea a menționat că aceste sume ar fi fost și mai mari dacă bugetul orașului nu era grevat de datorii istorice: În acest an, vom plăti 35 milioane de lei, o datorie care din păcate, nu ne aduce nici un folos astăzi. Fac şi o menţiune: suntem în plin proces de negociere cu BCR, pentru a mai îndulci puţin amarul şi a mai ajusta puţin costurile pe care le plătim şi săptămâna  viitoare voi avea răspunsul, pe care îl voi da publicităţii”.

Pimarul a mai precizat că actualul proiect de buget este realizat după o consultare reală a diverselor categorii de pietreni și că speră ca Opoziția să nu dea oar un vot politic ci să se implice real în dezbaterea și votarea celei mai bune variante de buget.

 

D.V.

 

Lasă un răspuns