VIDEO Primul deputat care spune așa ceva: „Mai multe femei! 12 sunt prea puține!”

Într-o lume în care bărbații încă acceptă egalitatea între sexe mai mult de fațadă, un deputat tânăr, aflat la primul mandat are curajul să spună că vrea mai multe femei. Evident se referă la „mai multe femei în Parlament” iar afirmația aparține deputatului USR Iulian Bulai.

„Nu cred că numai seriozitatea și eleganța reprezintă aportul femeilor în Parlamentul României, așa cum a spus stimatul coleg mai devreme. Este foarte important să avem femei în Parlamentul României pentru că avem o majoritate de femei în țara asta. De acolo, de la scaunul secretarului Camerei am numărat numai 12 femei într-o sală dominată de bărbați. Vi se pare corect?”, a întrebat retoric Bulai de la Tribuna Parlamentului.

Deputatul nemțean de la USR a subliniat apoi că nu e corect nici faptul că legiferarea vine extra-majoritar din votul bărbaților în chestiu pe care femeile le cunosc mult mai bine, cum ar fi reglementările pentru femeile gravide, sau cele legate de violența intrafamilială a cărei victimă predilectă este femeia.

„Cred că e nevoie de mai multe femei în politică. Cred că femeile trebuie susținute să intre în politică. Iar dacă în politica românească, grobiană cum e ea, e nevoie de cote de gen pentru asta, susțin cotele de gen în alegeri și numiri politice”, mai spune deputatul Bulai.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.