VIDEO Primarul Chitic recunoaşte că a minţit! Nu a contestat în instanţă creşterea preţului la apă de anul trecut, aşa cum s-a lăudat!


Forţat de întrebările directe adresate de Vestea.net, primarul Dragoş Chitic a recunoscut într-o conferinţă de presă de acum câteva zile că Primăria Piatra Neamţ nu a mai contestat anul trecut majorerea preţului apei, aşa cum el se lăuda la acel moment că a făcut-o. Că a făcut-o, nu că intenţionează!

„În calitate de primar al acestui oraş nu pot asista nepăsător cum PSD îşi bate joc de pietreni. Vă informez că astăzi am contestat în instanță decizia de majorarea a prețului apei si am solicitat suspendarea punerii în practică a acestei măsuri care ne afectează pe toți” – declara Dragoş Chitic, citat de zch.ro, într-o conferinţă de presă pe care o susţinea alături de Romel Bîrjoveanu, „strategul” şi liderul de facto al PNL Piatra Neamţ de la acel moment.


La acel moment, Vestea a cerut Primăriei Piatra Neamţ o copie a acţiunii înaintate către instanţă dar am primit un răspuns bâlbâit: cică nu ar fi fost de acord secretarul UAT pe motiv că nu e normal ca judecătorii să vadă documentul în presă (de parcă nu era vorba de un act public al unei instituţii publice, de parcă judecătorii ar trebui să judece după cum scrie presa şi nu după conţinutul dosarului şi conform propriei conştiinţe).

La conferinţa de presă de acum câteva zile, mizând pe buna credinţă a primarului care dădea acum mai bine de un an astfel de declaraţii, Vestea i-a solicitat lui Dragoş Chitic să prezinte opiniei publice stadiul procesului (dacă s-a dat sentinţa sau în ce etapă de bătălia judiciară după ce el spunea că „astăzi am contestat în instanţă”). Răspunsul primit a fost din categoria „blackout”. Absolut senin, primarul Dragoş Chitic a spus că acea acţiune nu a mai fost introdusă pentru că juriştii consultaţi au opinat că nu ar fi şanse de câştig (VEZI în materialul video de mai jos, la minultul 43.30).

Reamintim, în urmă cu un an, Dragoş Chitic nu spunea că se gândeşte ci că pasul a fost făcut, „astăzi am contestat în instanță”. Coroborând cele două declaraţii, rezultă că în iunie 2018, Dragoş Chitic minţea cu senitătate şi presa nemţeană şi opinia publică, că toate acele declaraţii în care arăta cum se luptă el cu PSD-ul nu erau decât nişte bla-bla-uri politicianiste.

Vizionaţi răspunsul de mai jos (min 43.39), comparaţi cu declaraţia din 2018 şi trageţi singuri concluzia ce se impune!

Daniel Vinca
sursa foto – zch.ro
sursa video – facebook, Pnl Neamt

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns