VIDEO Podul de la Luțca, atac frontal PMP: „Vinovat Arsene! Demisia!”

PMP consideră că principalul vinovat pentru dezastrul de la Luțca (pod abia reabilitat care s-a prăbușit, la câteva luni după ce președintele CJ Neamț anunța terminarea lucrărilor și reluarea circulației) este Ionel Arsene care ar trebui să-și dea demisia din fruntea instituției județene. Rechizitoriul foarte dur la adresa celor care patronează, în Neamț, poduri care se prăbușesc a fost făcut de Răzvan Sebe, secretarul general adjunct al PMP care era flancat în conferința de presă de ieri de Eugen Tomac (președintele PMP România), Petru Movilă (președinte executiv PMP România), de Bogdan Gavrilescu (președinte PMP Neamț), Dragoș Chitic (vicepreședinte PMP Neamț, vicepreședinte CJ Neamț) etc.

După ce a vorbit despre nenorocirea de la Luțca, întrebat fiind cine crede că sunt vinovații și ce mesaj are pentru ei, Răzvan Sebe a spus tranșant: „Simplu! Demisia! Demisia imediată! Sunt incompetenți! Vinovați sunt PSD și PNL (NR – pentru podurile de pe drumurile naționale). Vinovat e Ionel Arsene (NR – pentru podul de la Luțca). Nu, nu Dragoș Chitic. Dragoș Chitic nu e în cârdășie cu așa ceva…
Sunt fonduri europene care nu sunt accesate pentru că corupția nu e interesată de acești bani care nu se pot… trage pe dreapta”.

Fragmentul de mai sus a fost concluzia lui Sebe, preambulul fiind următorul: „Am văzut cu toții informațiile referitoare la podul prăbușit și cred că ar trebui să ne gândim cu toții, serios, la cum vedem viitorul acestei țări. Vrem să ne temem în continuare că vom muri pe poduri? Asta ne dorim? Asta de dorim de la administrație? În anul 2022, în anul 2024, asta ne dorim?
Cred că lumea ar trebui să vadă că oamenii noștri care au dovedit clar că pot să administreze un oraș, un județ. Cred că oamenii noștri au dovedit că sunt în stare să conducă ăși merită locul în conducerea județului. Dați-le puterea să conducă, dați-le șansa să arate că se poate altfel. Că se poate să nu vă mai fie frică să treceți pe poduri.
Vorbeam cu Bogdan care este inginer constructor, știe foarte bine problemele, știe foarte bine soluțiile, penru că asta a făcut, asta a lucrat.
Dar, în momentul de  față, dacă nu a primit voturi, pentru că lumea s-a lăsat ghidată de minciuni, nu poate să rezolve. Dați-i șansa să rezolve. Știe, poate!
Aproape toate podurile din județul dumneavoastră sunt în stare să pice. Ce faceți? Vreți în continuare așa? Eu cred că ar trebui să schimbăm lucrurile!
Aștept clipa în care voi reveni în judetul dumneavoastră și să-l văd din nou înfloritor și să văd oamenii zâmbitori”.

Mai jos, VIDEO, cu toată conferința de presă susținută ieri de desantul PMP venit la Piatra Neamț.
Declarațiile lui Sebe sunt la timer 21.30, respectiv 1.01.14:

 

 

D.V.

 

One thought on “VIDEO Podul de la Luțca, atac frontal PMP: „Vinovat Arsene! Demisia!”

  1. Vinovati sunt mai multi. Cei care au facut greseli la construirea podului in 1971. Cei care au dat lucrarea de rebilitare a podului pe mana unor proiectanti si constructori fara experienta la lucrari mari de poduri. Cei care au fintocmit expertiza si proiectul si nu au prevazut consolidarea pilonilor. Constructorii care nu au anuntat imediat proiectantii si investitorul cand au apărut fisurile la piloni, in timpul executiei in perioada 2021-2022 si le-au acoperit cu tencuieli. Presedintele CJ care s-a grabit sa redea podul in circuulatie fara ca receptia sa fie facuta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.