VIDEO Orice om îi este teamă de limba engleză… „REFREŞ!” (sic!)

Nu e o ruşine – chiar demnitar fiind – să nu ştii limba engleză; până la urmă de asta există totuşi translatori. Dar e o gafă şi poate şi o lipsă majoră de tact să pozezi în vorbitor de limbă engleză şi, vorba cuiva, să fii „bâtă”.

Iar această faţetă devine şi mai flagrantă când perla este etalată în cadrul unei emisiuni în care participi tocmai pentru a-ţi face imagine.

Fragmentul cu primarul Dragoş Chitic este extras din audienţa video live susţinută aseară şi tranmisă de pagina de facebook a Primăriei Piatra Neamţ.

5 profesori de limba engleză şi alţi 10 pietreni, buni vorbitori de limba engleză au susţinut că nici la Londra şi nici în varianta vorbită în America nu se pronunţă „REFREŞ” ci, obligatoriu, „RIFREŞ”. De ce nu o fi spus Dragoş Chitic, în contextul respectiv, „să dau o actualizare”? Trebuia să vadă poporul cât de bine vorbeşte el limba engleză? A văzut…

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “VIDEO Orice om îi este teamă de limba engleză… „REFREŞ!” (sic!)

  1. Asta chiar nu e important!Daca dl. Chitic s-ar ocupa sa se astupe gropile , sa rezolve problema deseurilor si sa goneasca tiganii din oras, i-am putea accepta si engleza „de balta”…

Lasă un răspuns