VIDEO Operațiunea „Furtunașul”! Semne de întrebare cu privire la cauza anunțată de ISU pentru explozie!

ISU Neamț a anunțat ieri drept cauză a producerii exploziei urmată de incendiu de la Blocul din cartierul Mărăței din Piatra Neamț acumulările de gaze peste care s-a suprapus o scânteie. (vezi AICI – ISU Neamț, OFICIAL, despre explozie: „ACUMULARE DE GAZ METAN”). Prin presa locală au apărut detalii suplimentare, evident tot via ISU, cum că toată nenorocirea ar fi pornit de la fisurile dintr-un furtun-racord.

Este fix tipul de explicație convenabilă autorităților, furtunul devine „vinovatul de serviciu” mai ales că după așa explozie care a zburat uși, a dislocat pereți, a îndoit țevi (plus incendiul aferent), cu siguranță se găsește un furtun sau o țeavă prin locuințe care arată ca naiba.

Unii locatari din zonă (ca să nu mai spunem despre ce vorbește opinia publică din Piatra Neamț) nu cred în cauza anunțată de ISU. „Operațiunea Furtunașul” pare a fi maniera clasică prin care să li se închidă gura oamenilor care s-au trezit cu apartamente total nelocuibile în prag de iarnă. Cât gaz putea ieși printr-o fisură de furtun, în doar câteva ore, și cum putea să se azumuleze o așa cantitate (care a dus la o explozie care a smuls și pereții) în condițiile în care e greu de crezut că locuința respectivă ar fi fost una perfect etanșă? (pe sub uși, pe la geamuri etc tot are loc transfer de curenți de aer).

Iar pentru ca suspiciunile să prindă contur și mai tare, un jurnalist care a ajuns azi la fața locului (Ionuț Corfu – TVM Neamt) ca să filmeze a fost oprit de Poliția Locală, pe trotuar, la câțiva metri de intrarea în bloc și i s-a spus că nu are voie să treacă de panglica galbenă de acolo. Blocul nu este al Primăriei, panglica respectivă nu este pusă de Poliție deci este evident că acei polițiști locali, cu ordin de la șefii lor, încalcă legea. Jurnalistul respectiv a avut prezența de spirit să ceară acceptul unui locatar pentru intrarea în apartamentul respectivului, moment care i-a lăsat fără replică pe bieții polițiști locali care primiseră un ordin total NELEGAL de la șefii lor.

Iar imaginile din bloc, cu perete smuls, cadă de baie smulsă, geamuri aruncate cu tot cu tot, uși smulse ridică serioase semne de întrebare față de cauza „Operațiunea Furtunașul”.

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns