VIDEO Mort în stradă ca un câine! SMURD-ul a ajuns după mai bine de 30 de minute, 112 a trimis mai întâi… Poliţia!

Se întâmplă în Piatra Neamţ, capitală de judeţ, în 2018 – astăzi, un om căzut în stradă a murit până a ajuns la faţa locului un echipaj SMURD care să-i acorde primul ajutor.

Din ce spun martorii oculari care au tot stat lungindu-şi gâturile după vreo Ambulanţă sau echipaj SMURD, maşina de intervenţie a ajuns după circa 40 de minute de la apelurile făcute la 112.

Un clip postat pe facebook de jurnalista Gianina Buftea, la jumătate de oră după apel, arăta că la faţa locului nu a ajuns medic sau asistent, în schimb era prezent un echipaj de Poliţie:

………………

<<S-a sunat la Ambulantă … nimic. Cel puțin trei persoane au sunat la 112 si a ajuns Poliția. Stam de jumatate de ora.>>, spunea Gianina Buftea pe net la acel moment.

După alte câteva minute a ajuns un echipaj SMURD şi, din păcate, manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat:

………….

…………

Iar ultima imagine de la faţa locului arată că omul căzut pe stradă a devenit deja subiectul măsurătorilor şi pozelor făcute de judiciarişti. Adică a fost declarat decesul.

Rămâne ca autorităţile să ofere răspunsuri foarte competente la întrebare de ce durează, în Piatra Neamţ, peste jumătate de oră ca o Ambulanţă sau un echipaj SMURD să ajungă la faţa locului după ce oamenii sună la 112?

Menţionăm că locul evenimentului este în spate la agenţia Asirom, adică într-un punct în care durează doar 2-3 minute ca o maşină să ajungă din curtea Serviciului de Ambulanţă sau din curtea ISU (SMURD), la 1 minut de Spitalul Judeţean Neamţ.

Dacă martorii oculari au dreptate şi, într-adevăr, cei de la 112 au trimis iniţial doar Poliţia este încă un caz care arată în ce fel au fost angajaţi operatorii de la Serviciul unic de Urgenţă.

 

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

4 thoughts on “VIDEO Mort în stradă ca un câine! SMURD-ul a ajuns după mai bine de 30 de minute, 112 a trimis mai întâi… Poliţia!

  1. Bine ca de data asta a ajuns politia prima ca de altfel din vina lor murea pacientul…

  2. Nu este singurul caz, acum câteva saptamâni o ruda a patit la fel si dupa ce a stat zeci de minute in strada s-au scuzat ca „nu s-a mai putut face nimic”! Ticalosie si incompetenta!

  3. Nu sare Sanitasul si Solidaritatea lui peste prajit in sus acum ? Ca la cerut salarii is mari mesteri .Cand lasa omul sa moara ca un caine cu pastilele in mana, iesit de la Catena de doua minute, nu mai vor salariii grase ? .
    Mi-e greata de cadrele alea care altceva nu stiu decat bani, bani, si iar bani .Da omoara lumea cu zile !

  4. este calitatea serviciului de Ambulanta Neamt cu o perpetua conducere interimara susținută politic, care a picat examenele și care a distrus acest serviciu

Lasă un răspuns