VIDEO Majoritatea anti PSD-Arsene, anunțată oficial. Alianța PNL-USR/Plus-Pro are doar un vot în plus și la CJ și la CL Piatra Neamț

Liderii PNL, USR/Plus și Pro România de la Neamț au ieșit astăzi în prima conferință de presă comună în care au anunțat parafarea unei alianțe, și pentru CJ și pentru Consiliile Locale, definită pe scurt „anti PSD-Arsene”.
Pe rând, Mugur Cozmanciuc, Iulian Bulai, Liviu Harbuz și Andrei Carabelea (primar ales la Piatra Neamț și desemnat recent președinte interimar PNL Piatra Neamț) au punctat că scopul acestei alianțe este modernizarea reală a județului Neamț și a administrațiilor locale, reformarea administrației, depolitizarea instituțiilor sau firmelor subordonate administrațiilor locale și județene.
Aceștia au adăugat că Alianța nu este închisă, că așteaptă și alte forțe (cu trimitere directă mai ales la PMP).
Pe calculele hârtiei, majoritățile în formula de azi din conferința de presă sunt absolut la limită: 18 la 17 la CJ, respectiv 12 la 11 la CL Piatra Neamț.
Reamintim că viceprimarii și vicepreședinții de CJ sunt aleși cu majoritate simplă și pot fi demiși cu majoritate de 2/3. Adică, în caz de defectare a vreunui consilier de la formațiunile de mai sus, chiar dacă îl identifică și-l exclud din partid (și din forul administrativ), ulterior constituirii CJ și CL este aproape imposibil să mai schimbi adjuncții de primar sau de vicepreședinte CJ.

 

 

D.V.

Lasă un răspuns