VIDEO Leoreanu a vorbit! În Parlament: “Moldova e a mea și a voastră. Să nu mai fie Cenușăreasa României!”

Regiunea istorică a Moldovei trebuie susținută să se dezvolte, să nu mai fie Cenușăreasa țării – acesta a fost, în sitenză, primul mesaj citit la tribuna Camerei Deputaților de laurențiu Leoreanu.

În introducere, noul deputat de Neamț a punctat nevoia anulării unor divizări neproductive care vizează societatea românească. A făcut apoi referire la amendamentele la proiectul de buget care au fost respinse de alianța majoritară și a continuat cu: “Din păcate, mulți dintre colegii mei nu au înțeles că au fost aleși ca să reprezinte interesul cetățenilor, drept urmare, când s-a votat bugetul, prin votul lor i-au privat de șansa de a trăi într-o regiune care se dezvoltă, care începe să recupereze decalajul în comparație cu celelalte regiuni ale țării.

Regiunea de Nord-Est a fost vitregită la elaborarea bugetului pe anul în curs, iar amendamentele propuse de mai mulți parlamentari din zonă, depuse cu scopul de a ajuta, au fost respinse.
Datoria noastră, ca parlamentari, e să fim preocupați de toți cetățenii, să nu facem diferențe între regiunile țării, ci să gândim legi și măsuri care să ajute la o dezvoltare uniformă, să asigure un nivel de trai egal pentru toți cetățenii țării. Am rugămintea ca în acțiunile viitoare să avem în gând acest lucru, ca prin legile și măsurile pe care le propunem să ne gândim la binele celor mulți, la cum să facem ca să avem o țară din care copii și nepoții noștri să nu-și dorească să plece, ci să rămână pentru a putea crea ceva, pentru a lăsa ceva în urma lor”.

Amintind că în curând urmează centenarul Marii Uniri, Leoreanu a arătat și la tribuna Camerei Deputaților că este unul dintre oamenii politici actuali care stăpânește conceptul de discurs bazat pe mesaj și metaforă: <<Am încredere și voi munci pentru ca Regiunea Moldovei să nu devină Cenușăreasa României. Îmi acum în minte cuvintele marelui Ștefan, din Apus de Soare “Moldova nu e a mea, nici a voastră, ci a urmașilor voștri, în veacul vecilor”. Dar el era atunci la apus. Eu aș spune astăzi, “Moldova e a mea și a voastră, a tuturor românilor. Haideți să o dezvoltăm, să o putem lăsa peste ani urmașilor noștri frumoasă și întreagă într-o Românie prosperă>>.

Mai jos, în format video, declarația politică a deputatului Leoreanu:

……….

D.VINCA

2 thoughts on “VIDEO Leoreanu a vorbit! În Parlament: “Moldova e a mea și a voastră. Să nu mai fie Cenușăreasa României!”

  1. BAI DEPUTATU LU NEA GOGOAȘĂ AJUNS VORBA LUI ASENE PRIN REDISTRIBUIRI NICI ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT NU ZICEA CA MOLDOVA E A LUI ȘI ÎN NICI UN CAZ A TA ȘI A GASTII DE LINGAI

    VEZI-TI LUNGU NASULUI…

  2. Leoreanu nici nu stii, CAT DE MIC INCEPI SA FII !!!! Stai la Bucuresti si nu te mai intoarce acasa ! Lasa-l pe Micu sa fie Primar si nu ii mai strica imaginea cu aparitiile tale sumbre ! Moldova nu are treaba cu tine, ai furat Moldova impreuna cu Flutur si Pinalti ( ai umplut Romanul de dale si pavele de la Flutur) !!! Apoi ai turnat !

Lasă un răspuns