VIDEO Lacrimi și aplauze! Directoarea demisă de la Protecția Copilului așteptată de angajați la plecare!

Imagini rarisime și emoționante azi, în curtea Protecției Copilului Neamț (DGASPC), la terminarea ultimei zile de muncă a directoarei Cristina Păvăluță, după decizia de demitere de pe 4 februarie 2022 (cu termen de intrare in vigoare după ziua de azi).

La plecare, Păvăluță a fost așteptată de zeci de angajați (peste 50, spun unele surse, chiar vreo 70, spun altele) care au aplaudat-o continuu cât timp ea a mers de la ușa instituției spre mașină.

În imagini se observă cum directoarea demisă surprinzător acum câteva zile iese din clădire, izbucnesc ropote de aplauze, iar ei îi țâșnesc lacrimi din ochi, ca la majoritatea celor prezenți la acest moment emoționant. Păvăluță face câțiva pași, se oprește și face un efort vizibil să spună câteva cuvinte: „Mulțumesc tuturor. Dacă nu am plâns până acum, plâng acuma… Vă doresc succes și să fiți la fel de puternici și să munciți la fel de bine ca până acuma, mai bine… Da? Numai bine! Vă pup!”.

Foștii angajați au aplaudat în continuare până ce aceasta ajunge la mașină și aici se opresc secvențele video primite de la un cititor Vestea.

De câteva zile încoace, și angajații DGASPC dar și cei care au urmărit acest subiect au emis diverse opinii. Printre acestea este și cea conform căreia demiterea acum a lui Păvăluță ar fi o EXECUȚIE POLITICĂ. Declarată incompatibilă de ANI și cu proces pierdut în Justiție acum mulți ani, ea a fost păstrată în funcție de mai mulți președinți CJ, până acum.
Nu i s-a aplicat nicio sancțiune și, spun unii juriști, i se putea da o sancțiune la salariu.
„Hai să nu ne mințim. Puteau să o demită atâția ani dar au ținut-o. A fost protejată politic, altfel nu o mențineau în funcție. Iar dacă acum o demit deși nu a mai apărut în spațiul public nicio adresă de la ANI, înseamnă că și execuția de acum e tot una politică”, acestea sunt argumentele celor care cred că în spatele demiterii nu e vorba de motive juridico-administrative ci de cu totul altceva.

 

 

Daniel VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.