VIDEO Jurnalistul Cezar Filip ironizează sondajele făcute de partide: „Să le plătească doar pe cele care se confirmă!”

Jurnalistul nemțean Cezar Filip a ironizat în emisiunea sa de azi-dimineață sondajele pe care le fac partidele înainte de alegeri. referindu-se la un sondaj al PNL dinainte de alegerile locale dar extrapolând la întreg mediul politic (că meteahna e aceeași), Filip a spus că partidele ar trebui să plătească doar acele sondaje care se confirmă, nu tot felul de făcături.

„Le-am văzut și eu, că au fost publice, și am zis: băi, băieți, chiar așa?…”, a spus Filip, ironic, amintind de astfel de sondaje.

La Neamț, unul din episoadele cele mai de circ-sondaje a fost în 2016 când, tot la PNL, candidatul de atunci, Dragoș Chitic era creditat cu 53 %. Chitic a obținut doar vreo 35 %, cu 18 procente mai puțin față de sondajele „făcute pe colțul mesei” (cu 33 la sută mai puțin, raportat la rezultatul estimat).

Filip este directorul Monitorului de Neamț și realizator de emisiuni la platforma video Monitor TV.
În emisiunea de azi-dimineață l-a avut ca invitat pe consilierul județean Laurențiu Crețu care a afirmat din nou că Ionel Arsene (președintele CJ Neamț) „vine foarte rar pe la serviciu de;i are un salariu foarte bun”.

Emisiunea integrală,

 

D.V.