VIDEO Infractoarea fugară Elena Udrea, extrădată în România. Fosta deputată de Neamț, în cătușe, cu duba!

Elena Udrea a fost extrădată azi în România, la mai bine de două luni de când a fost reținută în Bulgaria. Fostul ministru (dar și fost deputat de Neamț, în colegiul 4, Roman) a ajuns la Vama Giurgiu-Ruse, de unde a fost preluată de autoritățile române.
După 30 de minute petrecute în sediul Poliției de Frontieră, unde au fost completate actele de extrădare, Elena Udrea a plecat, cu o mașina aparținând Administrației Naționale a Penitenciarelor, spre Penitenciarul Târgșor. La Târgșor, urmează o perioadă de 21 de zile de carantină, pe care Udrea le va petrece într-o cameră ce îi va asigura un spaţiu minim de 4 mp. La finalizarea acestei perioade, fostului ministru „i se va stabili planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică prin care se precizează activităţile şi programele în care fostul politician urmează a fi inclus pe perioada deţinerii”, a transmis Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor
Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au decis vineri, 10 iunie, extrădarea fostului ministru al dezvoltării, Elena Udrea, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Udrea a cerut la CEDO suspendarea mandatului european de arestare, însă miercuri, Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a respins cererea.
Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Înainte de pronunțareea deciziei, fostul ministru al turismului a plecat din țară, însă în seara de 7 aprilie, Udrea a fost prinsă la vama Kulata de la granița dintre Bulgaria și Grecia. Cazul de corupție din bani publici „Gala Bute” a ieșit la iveală în urma unei investigații a ziariștilor de la „Gazeta Sporturilor”, începută în 2011, pe când Elena Udrea era ministru al sportului.

D.V.