VIDEO-FOTO Concert de colinde la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Piatra Neamţ

Enoriaşii Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul (Piatra Neamţ – Mărăţei) şi invitaţii lor au fost desfătaţi duminică seara de un concert de colinde care, fără nicio exagerare, poate fi etichetat drept unul din cele mai frumoase evenimente de acest fel.

Printre invitaţi s-au numărat numeroşi preoţi din judeţul Neamţ, în frunte cu protopopul de Piatra Neamţ, preotul Valentin Tofan, cu preotul (şi poetul) Dorin Ploscaru etc.

Concertul a început cu o interpretare a colindului „Vin colindătorii” chiar de către preotul paroh al Bisericii, Vasile Păvăleanu.

Apoi a fost rândul corului condus de profesorul Marius Corugă să invite asistenţa într-o retrăirea a Naşterii Mântuitorului, miracolul Crăciunului învăluind zidurile bisericii.

Şi copiii crescuţi – cum se spune – în curtea acestei Biserici au prezentat, la rândul lor, câteva colinde, glasurile lor cristaline completând de minune gravitatea şi măsura vocilor din corul mare.

Preotul Dorin Ploscaru a ţinut o scurtă prelegere despre semnificaţia şi originele colindului tradiţional românesc.

La final, şi protopopul Tofan a spus câteva cuvinte pentru enoriaşii uneia din cele mai apreciate parohii din Piatra Neamţ, pentru slujitorii care râvnesc întru păstorirea credincioşilor.

D.V.