Video fabulos cu Dragnea: „Ionel Arsene a insistat într-una pentru Viorica Dăncilă, premier!”

Viorica Dăncilă a ajuns premierul României pentru că propunerea a venit de la Ionel Arsene care a și insistat, o noapte întreagă, într-un sfat de taină, pentru această nominalizare – dezvăluirea a fost făcută acum câteva zile de Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, la emisiunea moderată de Denise Rifai.

Jurnalista l-a întrebat pe Dragnea dacă iubita lui, Irina Tănase a fost susținătoarea lui Dăncilă iar răspunsul a fost unul devastator: “Nu. Mă gândeam să nu răspund la întrebarea asta că îmi produce aşa o stare neplăcută. Pot să spun acum pe scurt istoria cum s-a născut ca şi premier doamna Viorica Dăncilă. Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv de a doua zi după ce îşi dăduse demisia Mihai Tudose, era mai mulţi colegi şi am rugat să facem o listă scurtă cu nişte potenţiali prim-miniştri. Un coleg a insistat în permanenţă ca pe acea listă să fie trecută şi Viorica Dăncilă, este un om pe care cred că îl cunoaşteţi, domnul Ionel Arsene, acum e preşedinte de Consiliu Judeţean la Neamţ. A insistat într-una. În final, după câteva ore de discuţie, am ajuns toţi la concluzia că a doua zi o să propunem colegilor din Comitetul Executiv Naţional ca şi variantă pe Carmen Dan. Au plecat toţi şi cu totul întâmplător domnul Ionel Arsene a mai rămas, insistând totuşi să mergem cu Viorica Dăncilă. Sigur că decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărţit pe la 3 dimineaţa, la 5 şi ceva m-am trezit şi am tot analizat, în sfârşit, am rămas cu ideea Viorica Dăncilă”.

Arsene a fost singurul personaj din PSD din teritoriu pomenit de Dragnea nu doar în emisiunea de la Kanal D ci în toate ieșirile lui publice din ultimul timp.
Iar zâmbetul din colțul gurii și toată mimica lui Dragnea din momentul în care vorbea despre Arsene arată că referirea fostului șef PSD la șeful PSD Neamț nu a fost una întâmplătoare.

Reamintim că în prima emisiune de după eliberarea din penitenciar, de la Realitatea TV, Dragnea a spus că toată actuala conducere centrală a PSD (din care face și Arsene parte) e capturată/butonată de Statul Paralel și de servicii și că aceeași situație e valabilă și în 80 la sută din cazurile liderilor din teritoriu.
Mai mult, Dragnea a spus că Dăncilă, la rândul ei, după ce a fost unsă premier, a început să „asculte de alte comenzi”. Iar acum a aruncat bomba, recunoscând că a propus-o pe Dăncilă premier la insistențele lui Arsene.

Rămâne de văzut dacă referirea lui Dragnea la Arsene va fi doar una singulară sau fostul șef al PSD va veni și cu alte dezvăluiri despre ‘prietenul’ de la Neamț cu care altădată își făcea concediile.

Un alt detaliu: cu puțin timp înainte de emisiunea de la Kanal D, pe un site cvasinecunoscut apărea informația că Arsene ar fi protejat de un ofițer cu funcție importantă în SRI.
Până la momentul redactării acestui articol, Arsene nu a reacționat nici la dezvăluirea cu protecția de la servicii și nici la cea făcută de Dragnea cu privire la susținerea cu insistență a Vioricăi Dăncilă.

Mai jos, integral VIDEO, emisiunea lui Denise Rifai cu Liviu Dragnea și la 1.06.00 răspunsul în care fostul șef al PSD îl pomenește pe Ionel Arsene:

D.V.

Lasă un răspuns