VIDEO Dumnezeiasca priceasnă de la Târgu Neamț! „Iisuse, Fiu veşnic sfânt”

E vremea pricesnelor și perioada dinaintea Sărbătorilor de Paști a generat un adevărat curent de promovare a acestor cântece religioase speciale. Mai ales în zonele încărcate cu o puternică emoție ortodoxă, cum e și județul Neamț.
Iar o priceasnă absolut superbă vine de la Târgu Neamț.

„Iisuse, Fiu veşnic sfânt” – este titlul cîntecului interpretat de Grupul „Flori nemțene”, adică de interpreta de muzică populară Ionela Loredana Brănișteanu (instructor) și de ucenicii ei pe care-i inițiază în tainele cântecului popular.

Imaginile din videoclip au fost filmate la o Bisericuță de lemn Cuvioasa Paraschiva din Farcașa (Neamț) și alături de copii în videoclip apare și Arhimandrit Calinic Proca de la Schitul Icoana Nouă (de lângă Mănăstirea Neamț), ducând în spate simbolica cruce a răstignirii.

Micii cântăreți care interprează această priceasnă alături de profesoara lor sunt: Maria-Sofia Andron, Anastasia Ciocîrlănoae, Maria Irimia, Paula-Giovanna Hizanu, Anastasia Plugaru, Teona-Maria Negru, Daria-Georgiana Bârliba, Denisa-Elena Roșu, Sînziana-Denisa Bîrsanu, Claudia-Mihaela Eșanu.

Dacă v-a plăcut videoclipul și ceea ce fac acești copii și instructoarea lor pentru păstrarea tradițiilor românești, dați un share la clip.

D.V.

Lasă un răspuns