VIDEO Dulamă, făcut „lotru” în şedinţa PMP de către Harbuz de la Pro-România! PMP-iştii au aplaudat!


Scene incredibile în şedinţa de alegeri de la PMP Piatra Neamţ unde coabitarea la vot a PMP-istului Laurenţiu Dulamă cu echipa PSD de la Consiliul Judeţean a fost taxată, pe faţă de Liviu Harbuz, preşedintele Pro România Neamţ, invitat la respectiva întrunire.
Harbuz a folosit de câteva ori, cu ironie şi evident peiorativ, termenii de „haiduc”, „doar haiducim în interesul nemţenilor” şi l-a nominalizat în faţa sălii pe Dulamă care era la câţiva metri de el.
Felul explicit în care Harbuz a accentuat „haiduc” duce cu gândul la sinonimul parţial „lotru”.
La finalul întregului discurs – în care l-a lăudat pe candidatul PMP pentru Preşedinţia României, Teodor Paleologu, pe alţi intelectuali din PMP – Harbuz a fost aplaudat de PMP-iştii prezenţi care, astfel, au girat şi asumat discursul invitatului lor.

Referirea lui Harbuz la Dulamă (care poate fi văzută şi în format video mai jos (de la min. 8.25) a venit după ce liderul Pro-România spunea că îl cunoaşte şi pe Toader paleologu dar l-a cunoscut şi pe părintele acestuia:
Am avut şansa să-l cunosc şi pe tatăl lui, un adevărat boier aşa că vă felicit pentru că promovaţi boierii şi nu baronii.
Din păcate, aici, mă gâncesc aşa, domnul Cuc ne spune mereu câte drumuri se fac în Neamţ pe care să le haiducească unii, cum ar fi Zorro, Zorro care ziua e baron şi noaptea e haiduc, dar dacă ăsta e preţul pe care trebuie să-l plătim să avem drumuri în judeţul Neamţ, e bine şi aşa… Că doar haiducim în interesul nemţenilor, nu-i aşa domnule Asaftei şi domnul Dulamă?
Dacă e în interesul nemţenilor, putem haiduci”.

 

În aceeaşi întrunire, chiar înainte de cuvântul lui Harbuz, a vorbit şi Ion Asaftei care a mai explicat o dată că-şi asumă statutul de partid de opoziţie al ALDE dar la Neamţ, după ce 3 ani a fost în alianţă cu PSD, nu-şi poate renega acum implicarea şi votul dat pe unele proiecte şi în faza finală a acestora să voteze împotrivă.

Situaţia e cu totul alta în cazul PMP-istului Laurenţiu Dulamă. Acesta a fost debarcat din funcţia de preşedinte al filialei judeţene la ordinul expres al lui Traian Băsescu şi, la scurt timp, PMP Neamţ a făcut chiar o alianţă scrisă cu PNL, în dauna PSD-ului prin votul căruia fuseseră obţinute funcţiile de vicepreşedinte la CJ (Dulamă) şi viceprimar la Primăria Piatra Neamţ (Bogdan Gavrilescu).
Din acel moment, PMP a „jucat” cu PNL iar la un moment dat Dulamă a şi fost demis din funcţiile administrative. A cîştigat în instanţă, a revenit în biroul de la CJ şi, de atunci, votul său merge constant spre PSD în ciuda alianţei formale pe care PMP o are la Neamţ cu PNL.

Zorro care ziua e baron şi noaptea e haiduc” – spune Harbuz, metaforic despre PMP-istul Dulamă…

 

 

D.V.

Lasă un răspuns