Video devastator! USR acuză Garda de Mediu de minciună ordinară! „Compostul biodegradabil” îmbunătăţit cu „deşeuri medicale”

Un film elocvent postat pe internet de USR Neamţ arată ceea ce Vestea a mai spus: Garda de Mediu Neamţ nu apără mediul şi sănătatea populaţiei ci interesele unor operatori economici sau ale administraţiilor incompetente. 

Filmul respectiv (postat integral, mai jos) arată cum sfidând adevărul şi bunul simt, Garda de Mediu Neamţ (condusă de PSD-istul fost PDL-ist Iftimie Petraru) minte cu neruşinare, susţinând în ciuda evidenţei că un munte de gunoaie din vecinătatea oraşului Piatra Neamţ ar fi format doar din compost biodegradabil în timp ce acolo se află diverse deşeuri necompostate, inclusiv deşeuri medicale (cu risc de infestare biologică).

Nu ar fi prima dată când comisarii din subordinea lui Petraru procedează aşa şi documente emise de instituţie (ştampilate şi semnate de şefi) par realizate într-un univers paralel; reamintim de celebrul caz dintr-o comună din Neamţ unde au zăcut, în loc public, maldăre din deşeuri din azbociment (deşeuri cancerigene, după cum le defineşte legea), Vestea a publicat imagini iar Garda de mediu s-a dus după multe zile şi a spus, cu seninătate, că Primăria spune că nu ştie nimic, deci subiectul nu există

Mai jos, filmul USR despre profesioniştii de la Garda de Mediu Neamţ:

USR Neamţ a postat odată cu filmul şi o poveste despre întreaga situaţie:

<<După o acțiune de succes în 2019 (când zona a fost ecologizată), membrii USR Neamț au continuat activitatea de monitorizare a depozitului de deșeuri din cartierul Vânători, din municipiul Piatra-Neamț. Această monitorizare este necesară în condițiile în care mai mulți cetățeni au sesizat că depozitul este plin de gunoaie amestecate și periculoase. 

Pe data de 13 ianuarie 2020, colegul nostru Florin Zaharia, vicepreședintele USR Neamț, și deputatul Iulian Bulai au mers în zonă și au constatat că toate reclamațiile recente ale pietrenilor sunt îndreptățite: zona în care ar trebui să fie depozitat doar compost este, în fapt, o groapă de gunoi în care se găsesc de toate, inclusiv deșeuri medicale – deși acestea au un regim special de colectare, transport și eliminare, fiind considerate deșeuri periculoase din punct de vedere biologic.

Parlamentarul Iulian Bulai a sesizat Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică, iar conform comisarilor de mediu reiese că în acea zonă s-ar afla circa 30.000 de tone de compost biodegradabil, care se va transforma în îngrășământ.

Ca urmare a acestui răspuns, pe 31 ianuarie, Florin Zaharia și Marius Irimia, membru USR Piatra Neamț, au mers din nou la depozit pentru a filma și fotografia zona. Imaginile sunt mai grăitoare decât cuvintele.

USR Neamț cere autorităților competente să ia măsuri urgente și concrete pentru protejarea mediului și pentru protejarea sănătății cetățenilor. Totodată, solicităm autorităților să răspundă cum au ajuns deșeurile medicale și cele care nu sunt biodegradabile (sticlă, plastic, cauciuc) în zona de compost? Cum se va ecologiza acel spațiu? Cum se va proceda pentru a elimina poluarea deja existentă în sol?>>.

 

Deşi filmul şi gravele acuzaţii USR au fost făcute publice de acum 10 ore, sfidând total nu un partid politic ci întreaga comunitate din banii căreia directorul Petrariu îşi ia leafa de nabab, Garda de Mediu nu a dat niciun comunicat, nicio precizare.

De ce? Pentru că aşa poate şi aşa vrea Petrariu!

Întrebare: oare ce dovezi mai aşteaptă Prefectura Neamţ şi Guvernul Orban pentru a trimite inspectori, Corp de Control sau ce mai e nevoie pentru a vedea ce înseamnă real managementul directorului de la Garda de Mediu Neamţ?
Reamintim că Petrariu a fost subofiţer de Miliţie şi este unul dintre cei 5 nemţeni care are un doctorat obţinut la Academia de Poliţie…

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns