VIDEO Deputatul USR Bulai, mobilizare pentru mitingul din Piața Victoriei! Certuri între „protestatarii de top”

Deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai a transmis, încă de ieri, un mesaj de mobilizare, pentru mitingul de azi din Piaţa Victoriei. Parlamentarul USR îşi motivează demersul prin nemulţumirea faţă de ritmul începerii construirii Moldova-Ardeal.
Pe de altă parte, după cum relatează deja presa centrală, oamenii au început să se adune deja în piaţa din faţa Guvernului, au şi apărut primele incidente dar de data asta, până acum, protagonişti nu mai sunt jandarmii ci doar protestatarii, mai exact „protestatarii de top”, ca Dide, Mălin Bot sau Marin Ceauşescu care deja vor să încalce regulile asumate de organizatorul oficial al mitingului (cel care a obţinut şi autorizaţia), Tommy Tomescu.

<<Mâine ne vedem în piața Victoriei.
Din multe motive. Cel mai important pentru mine este acela că avem nevoie de autostrăzi. Iar Moldova are 0 km de autostrăzi după zeci de ani de guvernare PSD&sateliții săi. Tot 0 km are și după ultimii 3 ani de guvernare PSD.
Aproape la un an de când adoptat legea autostrăzii A8. Peste un an, tot 0 km de autostradă vom aveam cu PSD.
Eu pentru asta ies mâine.
Pentru că vreau autostrăzi.
Pentru că nu vreau PSD&ALDE.
Ne vedem mâine.
Câtă frunză, câtă iarbă!>>, scria Bulai, ]nc[ de ieri, pe facebook.

Din relatările presei centrale de la faţa locului, în urmă cu puţin timp au avut loc mai multe incidente care i+au avut drept personaje principale pe aşa-numiţii „protestatari de top”.
<<Organizatorul protestului de sâmbătă din Piața Victoriei, Tommy Tomescu, a avut un schimb de replici cu protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piață o platformă, deși nu anunțase anterior acest lucru. Cristian Dide s-a urcat pe platforma respectivă și refuză să plece. În zonă au ajuns jandarmii.
Inițial, organizatorul protestului Tommy Tomescu a avut un schimb de replici cu un protestatar venit din străinătate și care era nemulțumit pentru că auzise că în Piață va fi și un concert, Tomescu precizând că vor fi intonate doar două imnuri la manifestație>>, anunţă stiripesurse.ro.

„Te-am sunat de o lună întreagă și nu răspunzi. O lună întreagă te-am sunat și nu ai răspuns. Mie (jandarmii -n.r.) nu m-au lăsat nici cu mașinile mele, cu care să punem scena și tu vii cu platforma asta. Eu am dat toate numerele de înmatriculare deja. Acum o lună l-am contactat pe domnul Dide de foarte multe ori l-am sunat, săptămâni la rând să vorbesc cu el dacă vrea să aducă ceva aici, nu a vrut să răspundă la telefon pentru a pune în protocol că-l las să aducă această mașină, nu am putut să o bag în protocol această chestiune. Eu sunt răspunzătorul legal „, i-a reproșat Tommy Tomescu lui Cristian Dide.

Cristian Dide a replicat că el nu „are treabă” cu organizatorul Tommy Tomescu și că acesta nu a fost pe 10 august 2018 în Piața Victoriei, a urcat pe mașina STB și s-a legat cu un lanț de aceasta. În zonă, au venit jandarmi care i-au cerut organizatorului Tommy Tomescu să discute cu Dide, ca acesta să plece.

<<Apoi, protestatarii s-au certat între ei, Cristian Dide reproșându-i lui Mălin Bot că au fost încheiate protocoale pentru protest cu Primăria, fără vreun temei juridic. „Această discuție cu lipsa de temei pentru protocoalele semnate cu Primăria este de 8 luni de zile cu Tommy Tomescu, când eu i-am explicat la telefon și i-am spus că nu are temei de drept să se prezinte nici în comisie și nici să semneze vreun protocol. I-am spus același lucru și lui Sandu Matei și nu m-a ascultat și toată lumea a semnat protocoale cu Primăria. Protocoale care nu au temei de drept”, a spus Cristian Dide.
Îmbrânceli au fost în Piața Victoriei și în momentul în care Mălin Bot a fost acuzat că a îmbrâncit o femeie, iar soțul acesteia a ripostat. La rândul său, Bot susține că femeia respectivă a încercat să-i spargă telefonul>>, informează aceeaşi sursă.

 

D.V.

 

Lasă un răspuns