VIDEO cu ursul care adulmecă după hrană în Parcul Cheile Bicazului-Hășmaș!

Un clip video postat de Romsilva arată un urs care intră în cadrul unei camere video montate în pădure și adulmecă după hrană.

„Imagini foarte frumoase cu un urs în căutarea hranei într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva.
Se poate observa în filmare cum ursul își folosește mirosul pentru găsirea hranei.
Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.
În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.
Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.
În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic” – spun cei de la Romsilva.

<<Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor #Harghitași #Neamț, 6,557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.
În Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș se regăsesc 1.147 de specii de plante superioare, unele endemice sau foarte rare.
Parcul oferă condițiile de adăpost, liniște și hrană pentru o faună bogată și echilibrată, cu o rețea trofică sănătoasă, între care numeroase specii de reptile, amfibieni și păsări, la acest capitol regăsindu-se cocoșul de munte, acvila de munte sau huhurezul mare, precum și mamifere, între care cerbul, capra neagră, ursul, râsul sau lupul>>, precizează aceeași sursă.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.