VIDEO Contre Ministrul Dobre – vicele Asaftei! Primarul din Ceahlău, acuzat de indiferenţă pentru dezvoltarea Staţiunii Durău

Un interesant schimb de replici a avut loc azi la Prefectura Neamt, în sala care a găzduit întâlnirea Ministrului Titus Dobre cu autorităţile locale din mai multe judeţe din nordul Moldovei, tema stârnită de vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei, fiind necesitatea dezvoltării Staţiunii Durău.
La prezentarea deloc roz-bombon (dar realistă) a staţiunii făcută de Asaftei, Ministrul a ripostat punând pe tapet faptul că primarul comunei Ceahlău ar manifesta o evidentă lipsă de interes.

„Judetul Neamt are dureri mari si sunt legate mai ales de infrastructura (NR – rutiera), care nu este corelata cu infrastructura turistica. Este o mare problema, cum a doua problema este statiunea Durau, care ar fi trebuit sa fie o supapa pentru Moldova si o a doua statiune dupa zona Poiana Brasov, cu trei sau patru partii de ski, cu telecabina, cu telescaune. Avem si sacralitatea muntelui Ceahlau, aspect care culmea, acesta aduce multi turisti pe munte, oameni in putere care urca spre varf . Sunt si oameni mai putin vigurosi si chiar cu anumite afectiuni si e foarte greu pentru acestia sa ajunga pe acest munte sfant fara telecabina. De asemenea o foarte mare problema este si cu partia de ski, care e doar ca proiect”, a spus Asaftei, invocând şi cuiul lui Pepelea reprezentat de restituirea unor proprietăţi, aspect care ar putea afecta unele proiecte viitoare.

„Este foarte mare pacat ca la poalele Ceahlaului ne zbatem pe sisteme de acum 30 de ani. Este o cadere a acestei statiuni si trebuie neaparat sa fie in atentia ministerului si a guvernului. Trebuie o noua abordare pentru a avea in mijlocul Moldovei o statiune de tip Poiana Brasov”, a mai spus Asaftei.

Iar ministrul Dobre a replicat imediat, părând iritat de faptul că problema este doar în atenţia autorităţilor judeţene şi că acelaşi zel nu e arătat şi de administraţia locală: „Am trimis peste 200 de adrese catre primarii din UAT-urile unde sunt statiuni turistice. Nu am primit nimic inapoi, nu am primit niciun telefon de la primarul unde este statiunea Durau, sa-mi spuna ca are nevoie de ceva sau sa discutam. Asta e viata! Eu am statiunea in vedere, dar pe langa asta trebuie sa am in vedere toate cele 100 de statiuni de interes national si local. Daca domnul primar de la Durau nu este in sala, il rog frumos, ca sa vad ce interes are, daca tot ma apasati acuma, sa ma sune, sa se prezinte la Ministerul Turismului, sa spuna ce probleme are, ca nu trebuie sa fiti dumneavoastra vocea domnului primar de la Durau.”

Asaftei a precizat că „E doar o informare nu un repros”, după care Ministrul Dobre a punctat că pe acelaşi subiect al Staţiunii Durău a mai avut discuţii cu preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene dar este nemulţumit de lipsa de implicare a unor primari, cum este şi cel din comuna în care se află Durăul.

Mai jos, integral, filmarea momentului cu schimbul de replici dintre cei doi demnitari (sursa: Trun TV):

D.V.

4 thoughts on “VIDEO Contre Ministrul Dobre – vicele Asaftei! Primarul din Ceahlău, acuzat de indiferenţă pentru dezvoltarea Staţiunii Durău

 1. La Durau nu se mai poate face nimic, statiunea a fost acaparata de popi!

 2. Un personaj care nu stie pe ce lume traieste, probabil nu a fost niciodata prin zona noastra, de altfel proband acest fapt cu niste replici demne de un gaga, nu de ministru al turismului. Primaria Ceahlau este intr-o situatie mult mai grava decat municipiul Piatra Neamt. Dupa ce pe mandatul fostului primar fondurile europene cheltuite au fost imputate primariei, singura cheltuiala pe care o poate face primaria este cea cu salariile. Au toate conturile blocate pentru multi, foarte multi ani. Deja este un tipar al ministrilor din acest guvern, foarte slabi pregatiti, aroganti, penibili.

 3. Halal ministru!!!
  Sa va ramana de cap un astfel de specimen.
  Nu stie legislatie, nu stie comunicare, nu are bun simt.
  Buna ziua!

 4. Cat la suta din terenurile din Durău le au ,,Popii”?
  Din câte bine ştiu nici 1% din terenurile din Durău nu sunt ale ,,popilor”, de fapt ale Mănăstirii Durău, dar unora care nu le este drag să se implice nici în turism, nici în agricultură şi nici în ceea ce priveşte interesul general, faptul că nu ,,li se dă” la năsuc, constituie o infracţiune, de care vinovaţi sunt ,,popii”, că ăia nu-ţi pot replica pe măsura agresivităţii tale stimate ,,Ştefan”. Deşi bine ar fi să îţi faci un bilanţ al tuturor implicărilor tale şi să analizezi…
  Dintotdeauna din partea Bisericii a fost o ,,poartă deschisă” tuturor oportunităţior venite din orice parte: autorităţi centrale, locale, agenţi economici, sau simpli credincioşi. Eu nu mă ascund în spatele anonimatului cum faci tu, ci pot da mărturie şi lămuriri despre toate iniţiativele Bisericii de interes general, la care nu a mai răspuns nimeni. Dacă fiecare şi-ar depăşi interesul mărunt de câştig imediat, am vedea că zona noastră, cu adevărat ar putea deveni una atractivă, însă toţi trebuie să creştem la statura de Om, care are ce oferi cu drag şi implicare. Autorităţile judeţene şi locale, desigur ne ajută dacă au interes(şi văd că totuşi au) dar noi ceilalţi, ce facem? contruim toţi pensiuni cum ne ,,taie capul” fără cap, fără coadă, fără finalitate… dar ce este mai dureros, fără comunicare şi comuniune cu cel de lângă noi; la final avem aşteptări care nu se bazează pe nimic, ci doar pe inerţia turismului din vremea pe care tot noi o hulim…
  Hai să cercetăm cu seriozitate ofertele din alte zone, să ne deplasăm acolo să vedem cum fac aceia turism şi să încercăm şi noi să facem la fel.
  Ca prim reper am putea avea staţiunea Sovata, Praid , dar şi pensiunile din jurul oraşelor din Ardeal.
  Dacă vom şti şi vom vrea să ne organizăm în mod real, veţi vedea ce lucruri mari se pot face!
  …şi exemple avem şi în Durău…
  Dacă nu…nimeni nu se supără…
  Dar bine este să punem cu toţii mâna pe carte şi pe treabă!
  …şi dacă tot este vorba de pus mâna pe carte, unii tovarăşi deveniţi ,,domni” şi care din păcate au ajuns demnitari)şi Doamne fereşte au ajuns miniştri) să-şi mai citească şi fişa postului…,,şi punct”
  Mulţumim domnului vicepreşedinte al judeţului, că totuşi se zbate…!

Lasă un răspuns