VIDEO cititor! „9 şoferi din 10 ar fi dat prioritate pietonului! Maşina Poliţiei Locale a trecut!”

„9 şoferi din 10 ar fi oprit maşina şi ar fi dat prioritate pietonului. Bătrânul din imagini se angajase deja în trecerea străzii pe zebră, maşina Poliţiei locale încetinise şi, în loc să oprească, a ţâşnit. Toţi ceilalţi şoferi, de pe ambele sensuri de circulaţie am oprit, am dat prioritate, cel de pe maşina Poliţiei a fost mai cu moţ” – acesta este mesajul primit de la cititorul care ne-a furnizat şi imaginile video de mai jos.

……………….

Atenţie, când imaginea rulează a 2-a şi a 3-a oară, este derulată mai încet (SLOW) tocmai pentru a vedea că maşina înmatriculată PPN a intrat pe trecerea de pietoni în momentul în care pietonul călcase deja, „fără să ţâşnească”, aşa cum e scuza folosită în mod uzual de cei care consideră că strada aparţine doar şoferilor.

După cum se observă, pe sensul de mers al şoferului sunt două benzi de circulaţie, pe contrasens este o singură bandă. Acest detaliu face ca şoferul de pe maşina Poliţiei Locale să nu beneficieze de prevederea conform căreia poţi „ţâşni” dacă pietonul e pe sensul celălalt de circulaţie, prevedere care, după cum a precizat un instructor de la o şcoală de şoferi, e valabilă când e vorba de minimum 4 benzi de circulaţie.

De asemenea, după cum se observă, maşina PPN nu are nici girofarul pornit, deci nu poate fi invocată graba vreunei misiuni urgente de intervenţie.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns