VIDEO Ce doină a putut să cânte o NEVĂZĂTOARE la „Florile Ceahlăului”! „Ochii mei îs verzi ca iarba!”

Roxana Poiană – acesta este numele unei concurente din Iaşi care duminică, pe scena finalei Festivalului-concurs „Florile Ceahlăului” a smuls nu doar aplauze spectatorilor ci şi lacrimi. Tînăra care a concurat la secţiunea canto (categoria 20-25 de ani) este nevăzătoare.

Să nu te bucuri de lumina ochilor dar să urci pe scena unui festival este o adevărată luptă în care, în primul rând, îţi depăşeşti propriile limite. Dar să ai şi curajul să interpretezi o doină în care versurile fac referire chiar la ochi este deja o victorie a unui psihic foarte puternic.

„Ochii îs frumuşei, geaba te mai uiţi la ei… Ochii mei îs verzi ca iarba, nu te mai uita degeaba… Ochii mei îs măritaţi, nu se lasă sărutaţi”.

Roxana Poiană a participat într-un concurs în care competiţia este acerbă, nu mai puţin de 89 de concurenţi râvnind la premiile acestui festival. Indiferent de decizia juriului (care se va pronunţa strict tehnic şi analizând profesionist prestaţiile tuturor concurenţilor), această tânără este o câştigătoare în competiţia cu soarta nedreaptă şi cu propriile limite!

Festivalul Florile Ceahlăului a avut finala în zilele de 9 şi 10 martie la Piatra Neamţ iar azi, 11 martie, la Casa Culturii din Tîrgu Neamţ, are loc Gala Laureaţilor la finalul căreia va fi şi un recital extraordinar Nicolae Furdui Iancu.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns