VIDEO Ce cântec! „Noi astăzi cu toții venim, La tine, Părinte Justin Și știm că ne-ajuți negreșit, Căci neamul tău mult l-ai iubit!”

Noi astăzi cu toții venim,
La tine, Părinte Justin
Și știm că ne-ajuți negreșit
Căci neamul tău mult l-ai iubit…

… Acesta este refrenul dintr-un cântec închinat Părintelui Justin Pârvu, cel supranumit Duhovnicul României, priceasnă ce a răsunat în Casa Praznicală a Mănăstirii Petru Vodă chiar în ziua în care de împlineau 100 de ani de la nașterea ctitorului acestui lăcaș.

Filmarea de mai sus a fost realizată chiar pe 10 februarie 2019, la Mănăstirea Petru Vodă, la agapa care a urmat slujbei religioase și a fost postată pe internet de jurnalistul Victor Roncea. La momentul filmării, printre cei care au urmărit grupul de fete care cântau se aflau și IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei, Arhimandritul Hariton Negrea, Starețul actual de la Mănăstirea Petru Vodă, Ion Asaftei, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

<<Priceasna Parintelui Justin cantata de un Grup local condus de doamna Maria Macovei. 100 de ani de la nasterea Parintelui Justin Parvu – Duhovnicul Romaniei (10 februarie 2019). Pomenire, omagiu si lansare de carte la Manastirea Petru Voda, cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. DUHOVNICUL – 100 de ani cu Părintele Justin. 100 de portrete de Cristina Nichituș Roncea, Editura Doxologia, Iași, 2019>>, sunt detaliile date de cunoscutul jurnalist, Cristina Nichituș Roncea fiind soția sa.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns