VIDEO Biserica Catolică se dezice de Iulian Bulai! Episcopul Păuleţ îl desfiinţează pe deputatul USR: „BLASFEMIE!”


Episcopul romano-catolic de Iași, Iosif Păuleț, sub a cărui jurisdicție se află Iulian Bulai (care se declara „catolic practicant”), a luat atitudine fermă ieri, chiar la sărbătoarea catolică numită Duminica Familiei,  față de afirmațiile deputatului USR care a reuşit să îi irite pe creştini, catolici şi ortodocşi deopotrivă.

Eu mă simt obligat, cu responsabilitatea pe care o am, să mă dezic public de afirmațiile făcute de deputatul amintit de prea-sfințitul, sigur, nu i-a spus numele, dar care se pretinde practicant catolic.

Ne dezicem de afirmațiile gratuite, ca să nu zic mai mult, sau neinspirate pe care le-a făcut public. Am primit și de la catolicii din străinătate observații: «Prea-sfințite, dar nu spuneți nimic?». Ba da, o spun acum şi în Sărbătoarea Sfintei Familii! Ne dezicem de afirmațiile făcute! Aș vrea să cred că a spus acele lucruri nu cu intenția de a face sau a aduce blasfemie la adresa adevărurilor predicate de veacuri de Biserică, dar sunt o blasfemie. De exemplu, despre Maica Domnului spune că este <mamă surogat>. Un catolic practicant nu-şi permite să spună aşa ceva când de veacuri, noi, catolicii, avem la Anul Nou Sărbătoarea Prea Sfintei Maria, Născătoare de Dumnezeu, Teutocos.

Totdeauna, Biserica Catolică a afirmat şi va afirma că Fecioara Maria a fost o adevărată mamă, nu surogat, a Fiului lui Dumnezeu.

Eu îl îndemn, dacă are bună-voință și vrea să dea dovadă că este catolic practicant, pentru că public a făcut acest lucru, tot public să retragă afirmațiile făcute și să spună clar «Am greșit». Şi, încă, dacă este catolic practicant, să facă o spovadă bună şi să facă pocăinţa pe care preotul i-o va da în cadrul spovezii. Repet, aş vrea să cred că nu a făcut-o cu rea intenţie şi mă rog pentru convertirea lui”, a reacționat Iosif Păuleț.

Într-o postare pe Facebook, useristul Iulian Bulai a scris că Iisus provine „dintr-o familie foarte ciudată”, „cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. În plus, pentru Bulai, comunitatea de acum 2000 de ani din Betleem semăna cu comunităţile „eşuate” din România de azi.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “VIDEO Biserica Catolică se dezice de Iulian Bulai! Episcopul Păuleţ îl desfiinţează pe deputatul USR: „BLASFEMIE!”

  1. Dumnezeu să-l ierte și sa îl lumineze pentru ca, mândria e un păcat de moarte!!! Sa coboare din pomul mândriei precum s-a dat jos din sicomor ( dud) Zaheu vameșul și s-a pocăit pentru fărădelegile sale!!!

Lasă un răspuns