VIDEO Baronul-inculpat Arsene a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte CJ Neamț

Ionel Arsene (inculpat în 2 dosare în care este judecat pentru 3 fapte de corupție) a depus ieri jurământul pentru noul mandat de președinte al Consiliului Județean Neamț, în urma votului primit la alegerile locale din 27 septembrie.

Arsene a depus ieri jurământul după cei 27 de consilieri (din cei 28 validați din totalul de 34).

Prieten declarat al condamnatului penal Liviu Dragnea, Arsene a condus județul Neamț în primul mandat ca un veritabil baron local. A insultat pe reprezentanții Opoziției ori de câte ori respectivii „își permiteau” să voteze împotrivă sau să se abțină în cazul unor proiecte discutabile (sau băgate pe ordinea de zi în ultimul moment, fără ca aceștia să aibă timp să le studieze și să voteze în cunoștință de cauză). A coborât nivelul mesajului și limbajul politic al unui demnitar la sintagma de „lepre galbene” cu care i-a etichetat în constant pe liberali iar fostei sale colege de pattid, deputata Ana Birchall i-a făcut o sugestie de lectură cu o conotație sexuală absolut mizerabilă (după ce respectiva a devoalat public că a fost sunată și luată la rost tot de Arsene după o postare în care era vorba de un subiect de interes public, lucrări și bani publici).

Artizan al „Afacerii Spitalul Modular de la Lețcani”, Arsene nu s-a sfiit să participe în campania electorală alături de partenerul său Maricel Popa (fost președinte al CJ Iași și șef PSD Iași) la o regie penibilă de inaugurare a respectivei investiții care… nu funcționa deloc la acel moment (septembrie 2020) deși prin contractul cu dubiosul furnizor turc spitalul trebuia furnizat la parametri tehnici încă din 19 mai 2020. Între timp pseudo-spitalul de la Lețcani a început să funcționeze dar fără secția ATI, blocată din cauza unor defecțiuni la instalația de oxigen.

D.V.

Lasă un răspuns