VIDEO Arsene „înghesuit” de Nechita pe tema Drumului Talienilor! Răspunsuri neconvingătoare despre o licitaţie bolmojită de 10 luni

O licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Neamţ este organizată, răs-organizată şi para-organizată de vreo 10 luni. Este vorba despre licitaţia pentru realizarea Drumului Talienilor (de la Borca Neamţ spre Mălini-Suceava), o investiţie interesantă şi prin prisma preţului de câteva milioane de euro care în aceste vremuri prind bine oricărei firme.

Ei bine, despre această licitaţie a întrebat consilierul judeţean PNL Marius Nechita în şedinţa de CJ iar răspunsul lui Arsene (mai sus în format video) merită consemnat pentru posteritate:

Nechita: Domnule Preşedinte, stimaţi colegi, în ultima perioadă am fost contactat de mai mulţi cetăţeni din zona Borca care m-au întrebat care este stadiul (N.R. licitaţiei la) Drumul Talienilor. Şi n-am ştiut ce să le răspund. M-am interesat şi am aflat cu stupoare că de aproximativ 10 luni se cer clarificări şi nu este depăşită faza de clarificare.

Arsene – Aşa-i

Nechita – Domnule Preşedinte, aceşti oameni aşteaptă totuşi de 10 luni. Nu ştiu de ce nu se depăşeşte această faza de clarificare…

Arsene – Dumneavoatră ştiţi cine cere… adică înţelegeţi ceva din chestiunea asta? Cine cere clarificări?

Nechita – Păi asta vreau să mă lămuriţi acum… Nu am ştiut ce să le răspund colegilor…

Arsene – Firmele cer clarificări. Adică din cauza… nu din cauza noastră. Şi noi suntem extrem de supăraţi pe chestiunea asta că nu reuşim odată să dăm câştigător la Borca, Şi iarăşi, clarificări, contestaţii între ei… Asta a fost legislaţia. Eu sper cu noua legislaţie pe achiziţii publice să putem depăşi mai repede situaţia asta….

Iar apoi Arsene a pus punct discuţiei pe acest subiect, precizând că astea sunt toate lămuririle necesare.

Cine urmăreşte pe clipul video discuţia sesizează o anume stare de spirit a lui Arsene. Unii i-ar spune fermitate, alţii agresivitate. O anume „ţepoşenie” în discuţia cu alesul de la Opoziţie, îndulcită în ton doar de auto-victimizare („Şi noi suntem supăraţi pe chestiunea asta”).

Cât priveşte răspunsul pe fond al preşedintelui CJ Neamţ este foarte posibil ca această licitaţie care este deja mai lungă ca un campionat de fotbal să fi avut şi momente în care firmele – în mod justificat sau ca tertip – să fi solicitat clarificări. Însă, din informaţiile care se tot strâng pe acest caz, în dialogul de mai sus, Arsene nu a fost cinstit până la capăt. A minţit, cum se spune, prin omisiune. Pentru că licitaţia nu este blocată în acest momentul – cu riscul chiar de a fi reluată de la capăt – de firme ci de autoritatea contractantă. Adică de Consiliul Judeţean, instituţia condusă de Ionel Arsene.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Notă – Clipul Video postat de Nechita pe net (care arată clar că nu e vorba de vreo scoatere din context) este preluat dintr-o filmare difuzată de Tele M.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns