VIDEO Arsene, cu mașina de serviciu, la procesul de corupție de la Înalta Curte! Așteptat de un protestatar cu cătușe și „borfașule”!

Doar în România se poate întâmpla așa ceva: să fii judecat pentru fapte de corupție săvârșite din postura de demnitar al statului și șef de partid și să mergi la proces (la Înalta Curte) cu… mașina de serviciu.
Este vorba despre inculpatul Ionel Arsene (acum președinte al CJ Neamț, la data faptelor pentru care este judecat – deputat al României și președinte PSD Neamț) care ieri a fost filmat la Înalta Curte de casație și Justiție (unde a fost judecată cererea de strămutare), în timp ce ieșea de la instanță și se urca în autoturismul BMW, cu numărul de înmatriculare NT 01 WNT (vezi și VIDEO la finele articolului).

Limuzina BMW nu este vreun ciur, ci modelul X6. A ajuns la CJ Neamț după ce a fost confiscată de statul român într-un dosar, via ANAF (parcă pe vremea când premier era Sorin Grindeanu), a necesitat reparații în primă fază de vreo 70.000 lei. La un moment dat, Arsene își stabilise o cotă de combustibil de vreo 700 litri pe lună (echivalentul a 350-400 km zilnic), sub pretextul că are de făcut multe drumuri la București, pentru interesul instituției sau în județ, la nenumăratele ședințe foto pe care le realizează la fiecare șantier în parte.

Video (din care au fost extrase aceste printscreenuri) a fost realizat de un protestatar care l-a întâmpinat pe Arsene cu cătușe fluturate și cu un mesaj frontal: „Acum apare borfașul condamnat la 8 ani și 4 luni. De ce nu vă dați demisia, domnule Arsene? Sunteți condamnat la 8 ani și 4 luni! (…) Nu vă este rușine, borfașilor, pentru cât furați? Ia, uite, măi borfașule, cu ce mașină vii!…”, spune protestatarul care se vede că el crede, în mod eronat, că e mașina personală a lui Arsene și nu cea de serviciu.

Câtă sfidare să etalezi, la adresa Justiției care te judecă pentru fapte de corupție dar și a amărâtului care își numără banii pe care îi dă pe benzina tot mai scumpă sau pe biletul de autobuz scumpit ieri, ca să mergi la o instanță unde ai un dosar personal al tău (nu al instuției), pentru fapte de corupție, cu mașina de serviciu plătită (reparație, cheltuieli curente, șofer, combustibil) din bani publici?

Oricâte păcate ar avea procurorii DNA sau judecătorii care judecă astfel de inculpați, acești magistrați nu primesc astfel de mașini de serviciu pe care să le folosească în interes de serviciu dar și personal și nici cote de combustibil care i-ar face să pălească de invidie pe toți președinții de state și premierii din Europa.

Rămâne de văzut cum va evolua procesul în care Arsene va fi judecat, de acum, la Curtea de Apel Bacău. Cu siguranță, combustibilul de mașină achitat din taxele plătite de nemțeni îi va fi de folos și pentru naveta Piatra Neamț – Brașov (sau București – Brașov, că, după cum spun unii, alesul de la Neamț e văzut mai mult prin București; nu la ministere ci la întâlniri VIP prin restaurante sau cafenele din Dorobanți).

Din imagini nu realizăm dacă Arsene beneficia și de serviciile unui șofer angajat la CJ. Evident că bietul șofer nu ar avea nicio vină și nici nu ar mira pe nimeni o asemenea ipoteză…

Mai jos, VIDEO:

 

D.V.
video – facebook, Ceaușescu Marian

One thought on “VIDEO Arsene, cu mașina de serviciu, la procesul de corupție de la Înalta Curte! Așteptat de un protestatar cu cătușe și „borfașule”!

  1. Ce ne mai mira….stie tot judetul ce specie de jigodie este arsene…..nimic nou in sictirul afisat.

Comments are closed.