VIDEO Aghiotanții inculpați unui primar PSD condamnat penal sar la bătaie. S-au supărat că au fost făcuți „borfași” pe stradă

Curtea de Apel București a continuat, miercuri, audierile în dosarul de mare corupție al fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, al fiicei acestuia și al unui fost ofițer DNA care ar fi divulgat date nedestinate publicității.

La finalul audierilor inculpații prezenți la proces au fost așteptați de activistul civic denumit Marian „Ceaușescu”, care a început să îi întrebe insistent referitor la faptele de mare corupție pentru care Tribunalul București a stabilit deja pedepse de condamnare și amenzi penale.

Este vorba despre inculpații Doru Alexandru Petriea, ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, la data săvârșirii faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului și tatăl acestuia Mihai Petriea judecat pentru favorizarea infractorului.

La un moment dat, inculpatul Mihai Petriea, s-a năpustit asupra activistului care îi punea întrebări insistente fiului său, dar care in niciun moment până la agresiunea directă nu a efectuat vreun act de agresiune fizică directă sau indirectă.

La momentul atacului, potrivit filmării existente dar și unor fotografii executate de jurnaliști, Petriea pare că încearcă să îl sugrume pe activist, mâna sa putând fi văzută în clar pe fața activistului și cu degetele spre ceafa acestuia.

Activistul s-a apărat prin retragere iar pentru că inculpatul continua loviturile a ripostat o dată pentru îndepărtarea persoanei recalcitrante.

La un moment dat Petriea se îndreaptă hotărât către un reprezentant al unei instituții de presă, care participase anterior la termenul public al procesului, și care a fost martor la întregul incident.

Acesta s-a oprit brusc însă și a revenit către activistul „Ceaușescu” pe care a continuat să îl lovească.

Ironia face că fiul  agresorului Mihai Petriea, inculpat și el în dosarul penal al lui Tudor Pendiuc, se pare că era în legătură cu serviciul de urgentă 112, la care sunat anterior violențelor tatălui său, deranjat de prezența pe spațiul public a activistului și mai ales de întrebările fără perdea ale acestuia.

Faptele care îi suprără…

Inculpatul recalcitrant și fiul acestuia sunt judecați în dosarul primarului Pendiuc pentru că în seara zilei de 05 noiembrie 2014, inculpatul Petriea Doru-Alexandru, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, i-a comunicat tatălui său, inculpatul Petriea Mihai, că în data de 06 noiembrie 2014, procurorii anticorupție urmau să efectueze, în mod cert, percheziții la domiciliul inculpatului Pendiuc Tudor, cu scopul vădit de a îngreuna cercetările.

În continuare, inculpatul Petriea Mihai a comunicat această informație inculpatei Lis Elena-Carmen care a transmis-o mai departe inculpatului Pendiuc Tudor, urmărind același scop de a îngreuna cercetările.

 

V.N.
sursa – P.O.G.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.