VIDEO! Acum, „Neamț, colț de rai” la Parlamentul României


Chiar acum, la Parlamentul României are loc deschiderea unei acțiuni interesante de promoare a județului Neamț, realizată de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, o inițiativă stârnită de deputatul Oana Bulai.
Axată pe peisajul monahal şi cultural din Vânători-Neamţ și circumscrisă generoasei teme „Neamț, colț de rai”, acțiunea este, în fapt, o expoziție care înmănunchează imagini cu schituri, mănăstiri, tradiţii, meşteşuguri, portul oamenilor care trăiesc aici.

Expoziția realizată de instituția condusă de managerul Carmen Nastasă este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, partenerul organizatorului fiind Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Expoziția este completată și cu ateliere meșteșugărești dar și cu fundalul sonor asigurat de Ansamblul Folcloric Floricică de la Munte.

Deputatul Oana Bulai și-a încheiat scurtul cuvânt cu „vă așteptăm la noi acasă, la Neamț” iar un reprezentat al vieții monahale din zona Vânători a punctat că „Neamțul este un colț de rai”.

Mai jos, live-ul de la deschiderea evenimentului

 

 

D.V.
sursa video – Centrul pentru Cultura si Arte

Lasă un răspuns