VIDEO 2000 de nemțeni la mitingul de aseară, de la Piatra Neamț!


O estimare la virgulă a numărului de participanți nu poate fi făcută niciodată – acesta e mesajul pentru postacii care se bagă în seamă cu diverse mesaje pe internet, cu scopul clar de a deturna discuția de la subiectul de bază, atunci când e vorba de un miting, marș, protest etc.

Dar cu siguranță că la protestul de miercuri seara de la Piatra Neamț nu au fost 2-3 oameni, nici 20, nici 100, nici câteva sute. Filmarea de mai sus – realizată de la etajul 3 al unui bloc din Piatra Neamț – arată același marș, filmat de două ori (protestatarii au făcut 3 marșuri tip „pătrățel” – adică cele 4 străzi care închid centrul din Piatra Neamț).

Se observă că întreaga coloană avea peste 250 de metri, că e vorba de peste 400 de rânduri (mai ales la a doua trecere) cu câte 4-5-6 și chiar mai mulți oameni pe rând. Așa că păreriștii pot număra chiar pe filmarea de mai sus și să le dea 120 de participanți sau cât doresc ei…

Cert este că aseară, înainte de plecarea în marș, în fața Teatrului Tineretului erau peste 1000-1500 de oameni. Exact în momentul plecării coloanei li s-au mai adunat, pe bulevardul Republici câteva grupuri de tineri care au venit dinspre Precista (trecând chiar prin fața Redacției Vestea, de pe strada Durăului sau venind de pe Bulevardul Decebal). Așa s-a ajuns ca la Giratoriul de la Casa de Cultură, coloana să pară că nu se mai termină. Alte grupuri de cetățeni s-au alăturat marșului la Muzeul de Istorie (venind din cartierul Mărăței) sau la Hotelul Ceahlău (dinspre Dărmănești). Și tot așa, astfel că la al doilea marș, coloana a avut maximum de prezență.

Mai jos, incă un clip video, filmat cu telefonul, în fața TT, înainte de a pleca manifestanții în marș:

…………

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns