Victorie a cetăţenilor! Arsene i-a cerut lui Negelschi să anuleze TAXA DE TRANZIT!

TAXA DE TRANZIT instituită de la 1 noiembrie de Comitetul Director de la Spitalul Judeţean Neamţ a fost anulată astăzi. Decizia a fost luată de acelaşi Comitet Director condus astăzi de managerul interimar Liviu Negelschi şi este anunţat de un comunicat „supărat” postat pe siteul unităţii sanitare. Ce nu spune comunicatul este Negelschi şi restul membrilor echipei de conducere de la Spital au anulat controversata TAXĂ DE TRANZIT abia după ce, de dimineaţă, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene l-a băgat în şedinţă pe Liviu Negelschi şi i-a reamintit de valoarea termenilor „pacienţi”, „cetăţeni”, „rude ale bolnavilor”, „în serviciul comunităţii”.
Mai jos, comunicatul de pe siteul Spitalului:

2016-11-07-comuicat-presa-parcare

Reţinem sintagma „reacţia, pe alocuri virulentă, a mass-media şi a aparţinătorilor/pacienţilor”. Dovadă că directorul Negelschi mai are nevoie de câteva meditaţii e şi faptul că a menţionat pe pacienţi şi aparţinători după mass-media. Ce nu spune comunicatul SJU, confirmă sursele Vestea care devoalează că, dimineaţă, preşedintele Ionel Arsene a intrat în CJ foarte hotărât să fie reparată decizia prin care, de la 1 noiembrie, li se percepeau 1 leu şoferilor care doar traversau curtea spitalului (aducând pacienţi, vizitatori sau chiar angajaţi). Discuţia care a urmat pe acest subiect între preşedintele CJ Neamţ şi managerul interimar a fost convingătoare pentru ultimul care a convocat în regim de urgenţă pe membrii Comitetului Director (adică pe cei care votaseră anterior pentru TAXA DE TRANZIT).

Reamintim că presa nemţeană – inclusiv Vestea – a publicat în ultimele zile mai multe articole la reaşezarea taxei de parcare în Spitalul Judeţean. Cea mai cruntă noutate, criticată ferm de cei care se loviseră deja de această situaţie – era taxareade la primul minut, spre deosebirea de situaţia anterioară când primul sfert de oră era gratis. Practic, cei care doar tranzitau – pentru un minut sau chiar mai puţin – distanţa de 120 de metri dintre cele două bariere deveneau buni de plată.

Revenirea la situaţia anterioară şi anularea promptă a acestei taxe Negelschi-Verzea (directorul medical a semnat de două ori hotărârea controversată, şi în numele lui dar – cu PENTRU – şi în cel al managerului general) este o victorie corectă a opiniei publice, a glasului cetăţenilor care, de această dată, a fost ascultat de administraţia judeţeană. Rămâne de văzut câte castane va mai scoate Arsene din foc din cauza actualei conduceri de la CJ care, în doar câteva săptămâni a arătat, pe două subiecte importante, o indolenţă de neacceptat la adresa cetăţenilor.
Reamintim că, în afară de această TAXĂ DE TRANZIT, în urmă cu câteva zile acelaşi manager a fost obligat să-şi ceară scuze (după ce o perioadă a refuzat să-şi exprime un punct de vedere) şi pe cazul clipului filmat la Triajul UPU şi difuzat pe net (în cuprinsul căruia se vedeau feţele bolnavilor aflaţi chiar pe tărgi sau în scaune cu rotile).

Vom reveni.

Daniel VINCA

Cititi si:
Un nou JAF la Spital! Taxa de parcare a fost dublată la 6 lei pe oră! 1 leu costă numai tranzitarea curţii!
UAU! Spitalul Judeţean Neamţ, în lista obiectivelor strategice pentru care se plăteşte taxă de tranzit!
Negelschi, agent electoral anti-PSD! Dragnea se laudă cu anularea taxelor, directorul de spital uns de PSD a băgat o taxă nouă!

cop-taxa-psd2

2 thoughts on “Victorie a cetăţenilor! Arsene i-a cerut lui Negelschi să anuleze TAXA DE TRANZIT!

  1. Oameni buni , este o victorie pt. ca nu este fraier cine cere ci cel care da. Sunt multi de teapa celor care CER si nu stiu valoarea leului muncit.Ei au firme & asociatii.
    Cineva a amintit in presa de performantele d-lui manager ,cand era la Fibrex, performante transformate in fiare vechi, daca inoxul se invecheste ….

Lasă un răspuns