Viceprimarul Purcel şi jumătate din angajaţii Primăriei Girov, reclamaţi la DNA!

Cu microbuzul! Aşa ar putea merge unii funcţionari de la Primăria Girov, în frunte cu viceprimarul Ion Purcel, la DNA Bacău când vor fi citaţi într-o anchetă generată de plângerea înaintată de o firmă cu profil agricol.

În mare, plângerea vizează două aspecte care, dacă se confirmă, nu sunt argumente pentr un somn liniştit al celor vizaţi:
1.Organizarea şi re-organizarea unei licitaţii cu cântec până ce a câştigat „cine trebuie” în dauna firmei private, car ar fi câştigat prima dată dar procedura a fost anulată.
2.Amendarea aceleeaşi firme şi obligarea la demolarea unei construcţii ridicate pe păşune pentru îngrijitorii de animale şi re-amendarea şi re-obligarea la demolare, în interiorul termenului ultimativ de 30 de zile, în condiţiile în care primele sancţiuni fuseseră deja contestate în instanţă.

Plângerea integrală (pe care o vom publica în curând) punctează aspecte care ţin mai degrabă de „reglări de conturi” şi nu de o administraţie echitabilă, fiind invocat şi faptul că ar putea fi vorba şi de o răzbunare politică (o rudă a unui reprezentant al firmei votând în legislatura trecută pentru înlocuirea aceluiaşi Purcel din funcţia de viceprimar).

Vicele neagă acuzaţiile aduse, declarând că serialele de licitaţii şi de amenzi sunt bazate pe lege şi că ar fi vorba doar de o încercare de a arunca o pată pe administraţia din comună care „acum merge de minune”.

Vom reveni, în extenso, şi cu acuzaţiile aduse şi cu apărarea viceprimarului Purcel. Cert este că ancheta DNA ar putea viza cam jumătate din angajaţii Primăriei care are pe statul de plată vreo 30 de oameni.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Viceprimarul Purcel şi jumătate din angajaţii Primăriei Girov, reclamaţi la DNA!

  1. Adevarul este ca d-l Enache,care a preluat pasunea in discutie se crede Dumnezeu in Comuna Girov.A demolat punctul de supraveghere meteo dupa care a arat islazul (e vorba de zona din imprejurimile Casei de apa ,Turturesti,)ca sa nu mai spunem ca se lauda cu cele 30 de hectare de pasune concesionate pentru o perioada de 49 de ani,dar nu sunt de ajuns.Prelucreaza orice palma de pamant,nu conteaza daca are proprietar sau e a Primariei deoarece spune el ca ,,daca nu ara el vine altul si face acelasi lucru”.Poate reuseste primaria Girov sa nu se mai multumeasca cu ,,darurile ”primite de la D-l Enache si sa verifice ca terenurile ce se ara peste noapte,,cu acordul Primarului” nu toate sunt toate de natura arabila.

Lasă un răspuns