Viceprimarul Gavrilescu explică raţiunea amplasării morcovilor portocalii pe Bulevardul Decebal

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu spune că morcovii (ţepuşele) amplasaţi pe Bulevardul Decebal din Piatra Neamţ vor avea un rol important în disciplinarea şoferilor, mai ales a unora care virau cîlcând dunga continuă.

<<După cum ați văzut, pe b-dul Decebal au apărut primele separatoare de sens. Ne dorim ca fluidizarea traficului pe acest sector de drum să fie cat mai bună, de aceea vor apărea câteva modificări. Separatoarele vor împiedica să se mai facă stânga (pe direcția Bicaz-Bacau), pe lângă Biserica Precista – spre str.M.Sadoveanu iar accesul din această stradă către b-dul Decebal va fi cu „obligatoriu la dreapta”. Practic, intersecția de la „Latino” nu va mai fi blocată iar fluidizarea traficului va fi vizibilă. Avem câteva variante în analiză și in cel mai scurt timp vom găsi o soluție și pentru trecerea de pietoni de la Laguna>>, explică Gavrilescu.

Şoferii care au văzut dizpozitivele portocalii montate pe suporturi portocaliu deschis au păreri împărţite. Unii apreciază măsura subliniind că „şmecherii” care virau sau întorceau pe dunga continuă în zona acelor cafenele nici nu prea erau deranjaţi de Poliţie în timp ce alţii consideră că astfel de „garduri” vor crea probleme maşinilor de intervenţie (Salvare, Pompieri etc) care, la ore de trafic aglomerat, se strecurau şi pe mijlocul drumului sau chiar pe contrasens, după o prealabilă asigurare făcută de şoferii respectivi.

Nu lipsesc nici comparaţiile cu celebrul gard dintre sensurile de mers de pe strada de intrare în Tărgu Neamţ (dinspre Piatra Neamţ), din epoca Arnăutu. La scurt timp după ce a câştigat alegerile la Tîrgu Neamţ, primarul Daniel Harpa a desfiinţat acel gard, decizie care a fost apreciată de locuitorii oraşului.

D.V.

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Viceprimarul Gavrilescu explică raţiunea amplasării morcovilor portocalii pe Bulevardul Decebal

  1. Bani aruncati aiurea pe bucati de plastic la pret de aur. E bine ca Piatra Neamt are bani pentru asta in schimb buruienile domnesc peste tot

  2. În sensul prezentat de domnul viceprimar, se aglomerează și mai mult strada de la sensul giratoriu de pe lângă Creșa și Grădinița de la Școala nr.4. Atât dimineața cât și după orele 15, acel sens giratoriu este extrem de aglomerat.După cum se circulă,accidentele vor fi inevitabile ! M-aș bucura să nu fie așa cum zic eu !

Lasă un răspuns