Viceprimarul de Zănești a trecut de la PSD la USR!

Transferurile politice de sezon se fac simțite și în comuna Zănești. Chiar din plin. Printre cei care se repoziționează politic pentru  a maximiza speranța de schimbare reală se află și membrii noii echipe USR din această comună, care-l are ca vârf de lance pe viceprimarul Florentin-Mihai Grigore. În urmă cu 4 ani, acesta a candidat pe lista PSD și astfel a ajuns și viceprimar.
Deși ar fi și cumătru cu actualul primar PSD, Grigore vrea să-l detroneze pe actualul primar și astfel a făcut pasul spre USR. Nu singur ci cu alți 3 consilieri locali (care, la rândul lor, acum 4 ani, candidau cu alt partid).

<Avem o echipă mare la Zănești.
Viceprimarul și alți trei consilieri locali, împreună cu antreprenori locali au spus un “nu” hotărât unui blat politic și au decis să lupte.
Oamenii care s-au săturat de compromisuri și trădări, au decis să vină în USR.
Au înțeles că dezvoltarea comunității se poate face doar dacă la nivel administrativ există voință și competență, dacă cei care iau decizii nu pun în balanță interesul propriu, ci binele comun.
Sunt sigur că bunele intenții pe care le au vor da rod în comunitate și că vor lua decizii cu înțelepciune.
Bun-venit, dragi colegi!>, a punctat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Suntem o echipă cu mulți oameni competenți, pregătiți să câștigăm la alegerile care vor urma. Sunt multe proiecte pe care dorim să le implementăm la Zănești, care să vină în mod real în sprijinul cetățenilor. Știm ce avem de făcut la Primărie și vom prezenta viziunea noastră pentru comunitate în scurt timp”, a declarat Florentin Grigore, viceprimar al comunei Zănești și candidatul USR pentru Primăria Zănești.

        Avem o comună frumoasă, cu o istorie bogată și care are un mare potențial. Dacă vrem ca tinerii să rămână acasă și să  creeze stabilitate și dezvoltare, atunci trebuie să facem proiecte europene. Vrem să facum din Zănești un sat european, în care să existe piste pentru biciclecte, proiecte ecumenicce, culturale, sportive. Vrem o dezolvtare pro-europeană la Zănești”, a spus Marian Bursuc, președintele USR Zănești.

Noul președinte al USR Zănești va fi Marian Bursuc, iar ceilalți doi consilieri locali – Emilian Cioineag și Ciprian Toma – sunt vicepreședinți.
Bătălia de la Zănești se anunță una importantă, nu mai puțin de trei echipe politice – PNL, S.O.S. și, acum, USR – declarându-se foarte motivate în a aduce o schimbare reală la vârful administrației.

Pentru cei de la USR nu va fi greu să livreze partidului un scor politic mai bun decât a avut respectiva formațiune politică la Zănești în urmă cu 4 ani. În 2020, organizația locală USR Zănești a obținut doar 58 de voturi (2,52%) pentru funcția de primar și 85 de voturi (3,72%) pentru Consiliul Local, adică de 3-4 ori mai puțin față de scorul obținut de USR în întreg județul (10,73%, pe Neamț, pentru CJ).

V.N.