Viceprimarul de Gîrcina, după arestarea primăriţei: „E atmosferă tensionată la noi…”

Atmosferă tensionată azi în Primăria Gîrcina după condamnarea de ieri şi arestarea primăriţei Aurora Lazăr Bălan. Schimbarea sentinţei, la apel, de la 3 ani cu suspendare la 3 ani cu executare i-a luat prin surprindere şi pe angajaţii Primăriei, după cum spune viceprimarul Mihai Gontaru care, de azi, de facto, preia şi atribuţiile de primar.

Strict tehnic, urmează ca după ce primeşte sentinţa Curţii de Apel, secretarul comunei să facă adresă la Prefectura Neamţ, instituţia respectivă urmând să emită un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului de primar. Apoi este anunţat Guvernul şi se organizaează alegeri anticipate, aşa spune legea. Sunt şanse foarte mari să fie alegeri anticipate la Gîrcina pentru că această problemă nu a intervenit pe final de mandat ci chiar înainte de jumătatea actualului mandat.

Cititi si: Sentinţă ŞOC! 3 ani de închisoare cu executare pentru primăriţa de la Gîrcina!
PMP-iştii acuză: şi viceprimarul de la Gîrcina mutat cu biroul în mansardă! Primăriţa: „Şi aşa nu prea stă pe la serviciu!”

„Da, e tensiune. Sentinţa respectivă ne-a luat pe toţi prin surprindere. Nimeni nu se aştepta. Oamenii din Primărie sunt un pic debusolaţi dar noi, cei din administraţie, trebuie să ne facem treaba, să fim în slujba cetăţeanului”,  a declarat viceprimarul. Deşi adversar politic al primăriţei care acume arestată, deşi între ei doi au fost destule contre în ultimul timp, viceprimarul Gontaru a precizat că nu se bucură de necazul primăritei: „Contrele care au fost intre noi sunt una şi această problemă a ei e altceva. Nu mă bucură această situaţie pentru că, înainte de orice, suntem oameni”.

Aurora Bălan a fost condamnată ieri, prin sentinta definitiva, la 3 ani de inchisoare cu executare. Aseară, aceasta a fost luată de un echipaj de Politie si dusă spre locul de detentie.

D.VINCA

Comentarii Facebook