Viceprimăriţa de la Roman, promotor al facilităţii şcolare „Big Brother”

Directorii unităţilor de învăţământ din Roman au participat ieri la o întâlnire cu aplicanţii unui soft de monitorizare a activităţilor şcolare, activitate moderată de viceprimăriţa Roxana Iorga. La acţiunea respectivă au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi din Roman care, astfel, au fost informaţi despre avantajele softului respectiv în ce priveşte cunoşterea promptă şi eficientă a rezultatelor şcolare a copiilor.

”În calitate de viceprimar și profesor, consider că această întâlnire poate oferi șansele dezvoltării sistemului educațional din Roman, eliminând din birocrație și permițând un contact facil între factorii de decizie asupra activității elevilor, viitorul comunității. În calitate de părinte, posibilitatea de a ști la orice moment ce note, absențe sau activități au desfășurat cei doi copii ai mei la școală mă face nu doar responsabilă, ci și mai implicată și cred că poate crea porți de comunicare și găsirea soluțiilor la problemele copilului meu mult mai facilă. Lunar, plătesc 2 euro pentru ca banca să mă anunțe ce tranzacții s-au făcut cu cardul de salariu, ceea ce mă face să mă gândesc că suma pentru accesul la atâtea informații utile despre copiii mei merită efortul, dar, subliniez, aceasta este o opțiune a fiecărei persoane în parte”, a precizat, la finele întâlnirii, viceprimarul Roxana Iorga.

Aplicația respetivă oferă informații în timp real despe note, absențe, oferă rapoarte și statistici despre elevi, clase, materii, calcularea automată a mediilor, permite stocarea de fișiere cu spațiu nelimitat, notarea activității elevilor, interacționarea pe teme, trecerea sau scutirea de absențe, precum și schimburi de mesaje profesor – elev, părinte – director, un istoric al ultimelor modificări aplicate și o librărie – bibliotecă online.

Profesorii pot vedea doar notele la materia lor și pentru elevii la care predau, în timp ce diriginții au acces la întreg catalogul clasei lor. Elevii au posibilitatea de a primi rapoarte despre clasamentul pe clasă, probabilitățile de a fi ascultat la o materie, precum și teste de IQ sau de autocunoaștere care să le oferă informații despre variantele de carieră.

Directorii de unități de învățământ care au participat la întâlnire au primit un chestionar, iar cei interesați să implementeze acest proiect vor primi oferte personalizate, pentru a le discuta cu cadrele didactice din școală, cu părinții și cu elevii.

V.N. / facebook – Roxana Iorga

 

Comentarii Facebook

One thought on “Viceprimăriţa de la Roman, promotor al facilităţii şcolare „Big Brother”

  1. pentru ea 2 euroi e micu da pentru altii nu – daia e supraponderala…: comunicarea ideala e de la om la om nu prin tot soiul de dracii ce ne indeparteaza ne izoleaza unii de altii

Lasă un răspuns